Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner blij dat Red Bull geen gridstraf incasseerde bij GP België

Red Bull-teambaas Christian Horner is opgelucht dat Red Bull niet al bij de Belgische Grand Prix naar verse Honda-motoren wisselde. Een gridstraf had het team anders veel extra punten gekost.

Hamilton Verstappen Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Volgens Christian Horner moeten Max Verstappen en Sergio Perez in de resterende tien races nog eenmaal wisselen naar een nieuwe Honda-motor. Dit resulteert direct in een forse gridstraf, die in België achteraf gezien dramatisch zou zijn geweest. De coureurs reden slechts twee ronden achter de safety car, alvorens de race werd afgevlagd.

Verstappens pole-position betekende dat hij de leiding behield tijdens de twee ronden die verreden werden. Het leverde hem 12,5 punten op, waardoor hij Lewis Hamilton tot op drie punten naderde.

"Ik ben blij dat we dit weekend geen gridstraf hebben gekregen" vertelt Horner aan Sky Sports. Red bull had wel intern gesproken over die optie erkent Verstappens teambaas. "Je kijkt altijd naar de mogelijkheden en je kunt goed inhalen."

Horner neemt de organisatie niets kwalijk, ondanks dat de fans urenlang af moesten wachten of de race wel of niet door zou gaan. "Ik denk dat iedereen zijn best heeft gedaan en geprobeerd heeft om de race op poten te zetten. Het is de verdienste van de FIA en Liberty dat ze dit geprobeerd hebben."

"Max vond dat de omstandigheden met het zich prima waren, maar het probleem is dat iedereen achter hem niets kon zien en dat maakte het erg moeilijk. We hebben natuurlijk niet geracet, maar het is allemaal gebaseerd op onze prestaties van gisteren. Vanuit het perspectief van het kampioenschap is het geweldig om deze punten te pakken."

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay
x
Breaking FIA presenteert nieuwe motorregels in de Formule 1