Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner blij met P1: 'Max Verstappen gaat critici de mond snoeren'

Voor Max Verstappen verliep de eerste vrije training in Canada probleemloos. De Nederlander maakte geen fouten en was de snelste man. Teambaas Horner was tevreden over de eerste training van Red Bull.

Met Verstappen op P1 en Ricciardo op P3 kende Red Bull een voortvarend begin van het weekend in Canada. Teambaas Horner blikt in gesprek met Sky Sports opgetogen terug. "Uitstekend! We kenden een prima sessie en de beide coureurs waren erg tevreden met hun balans ondanks dat het circuit nog erg stoffig was." Red Bull heeft dit weekend de beschikking over een nieuwe motor van Renault. Deze moet zo'n 15 PK extra leveren. Hoe goed de nieuwe krachtbron is weten we zaterdag pas volgens Horner. "Het is nog vroeg om dat te beoordelen, aangezien we nog door een leerfase gaan. In de kwalificatie zien we voor de eerste keer de pure performance van deze motor."

Na alle commotie rondom Verstappen is het volgens Horner zaak om zijn critici de mond te snoeren met een uitstekend weekend. "Het siert hem dat hij op de baan zijn antwoord geeft, nadat hij vijftig keer dezelfde vragen kreeg. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een uitstekend weekend hier gaat hebben."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"