Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner blijft positief na uitvalbeurt 'krankzinnige' Verstappen: "Die eerste ronde alleen al!"

Red Bull-teambaas Christian Horner was getuige van een kwalificatie met hoogte- en dieptepunten. Max Verstappen viel uit in Q2, maar Sergio Perez staat op poleposition voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië.

Het is de tweede poleposition op rij voor Sergio Perez in Djedda en daar kan Christian Horner alleen maar trots op zijn. Als hem door Viaplay wordt gevraagd naar de uitvalbeurt van Max Verstappen wil hij het eerst hebben over het sterke resultaat van de Mexicaan. "Hij heeft het fantastisch gedaan om zijn tweede pole hier te veroveren", zo looft Horner. "Het was een geweldige ronde in Q3 en uiteindelijk was zijn eerste ronde goed genoeg. Hij start op de best mogelijke positie, al krijgt hij Fernando Alonso naast zich. Hij gaat het Checo niet makkelijk maken natuurlijk, maar het is fijn om pole te hebben."

Horner verwacht inhaalrace

Verstappen kwam niet tot Q3 na een probleem met de aandrijfas van zijn Red Bull-wagen. De Nederlander zal de GP van Saoedi-Arabië moeten starten vanaf de vijftiende plaats. Horner wil het probleem zo snel mogelijk onderzoeken en oplossen. "Het is natuurlijk heel teleurstellend, maar ik heb dit liever vandaag dan tijdens de race." Daarnaast is het nog lang niet klaar voor Verstappen in Djedda. "Zijn snelheid is krankzinnig! Die eerste ronde alleen al. Er zijn nog genoeg kansen tijdens de race en het ligt er maar net aan hoe we het doen met de strategie, de safety car en het vermijden van problemen in de openingsronde. Er valt nog genoeg te winnen", zo sluit Horner positief af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"