© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner blikt terug: "We hadden een fantastische auto"

Het jaar 2018 gaat de boeken in als het beste jaar van Red Bull sinds de introductie van de V6-turbomotoren in 2014. Er werd meer gewonnen en teambaas Christian Horner durft het wel aan: "We hadden het beste chassis."

Dat chassis leverde Red Bull vier overwinningen op in 2018, twee voor Max Verstappen en twee voor Daniel Ricciardo. Het team uit Milton Keynes werd daarbij geholpen door wat Christian Horner typeert als het beste chassis van 2018.

"Het mag duidelijk zijn dat we dit jaar een fantastische auto hadden", zo laat de Red Bull-teambaas optekenen. De RB14 was gewoon het beste chassis van het deelnemersveld van 2018."

Het bewijs voor het succes van het chassis is volgens Horner het feit dat Red Bull bij vlagen de snelste auto van het veld had, ondanks de minder pk-krachtige motor van Renault: "Als je het zo bekijkt, zijn die overwinningen een prestatie van formaat."

"De auto was al goed aan het begin van het seizoen, maar door omstandigheden wisten we niet altijd het ware potentieel uit de auto te halen. Gedurende het seizoen hebben we de auto nog verder weten te verbeteren, waarbij we vooral profiteerden van het feit dat de auto zo goed met de banden om sprong."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen