Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Liam Lawson

Horner complimenteert nieuwe Red Bull-oogappel: "Zo met de ellebogen, dan doe je het goed"

Waar de ogen bij Red Bull in Austin vooral op Max Verstappen waren gericht, reed in de schaduw van de Nederlander Liam Lawson een uitstekende race bij zijn rentree in de F1. Dat viel ook Christian Horner op.

Lawson Alonso USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het gevecht met Lando Norris van Max Verstappen aan het einde van de race. De onvermijdelijke titelstrijd tussen de twee rivalen. Een slecht presterende Sergio Perez. Voor Red Bull-teambaas Christian Horner was het een druk weekend bij de GP van de Verenigde Staten. Op de eerste plaats ligt de focus van Horner op het prolongeren van de wereldtitel van Max Verstappen en daar werd op het Circuit of the Americas een belangrijke slag geslagen. 

De strijd bij de constructeurs is een ander verhaal. McLaren heeft daarin de leiding van Red Bull inmiddels overgenomen en dankzij de 1-2 van Ferrari komt ook het Italiaanse team akelig dicht bij Red Bull. Dat heeft dan natuurlijk vooral te maken met het ondermaats presteren van Sergio Perez, die in Austin dit keer genoegen moest nemen met P7. Horner zal dan ook met belangstelling hebben gekeken naar de prestaties van Liam Lawson. 

De gewezen Red Bull-reserverijder maakte in Amerika zijn rentree op de F1-grid als vervanger van Daniel Ricciardo bij RB, het zusterteam van Red Bull. Dankzij een forse gridstraf moest hij achteraan beginnen, desondanks finishte de Nieuw-Zeelander 'gewoon' in de punten en vocht hij mooie duels uit met onder meer Fernando Alonso. Tot genoegen van Horner.

"Ik denk dat als je in een gevecht verwikkeld raakt en je ellebogen uitsteekt met Fernando tijdens je eerste race terug in de Formule 1, dat je het goed doet", zegt Horner tegen onder meer RacingNews365. "En ik denk dat hij een uitzonderlijke race reed, van de negentiende naar de negende plaats. Hij was snel. Hij was moedig en ik vond het een uitstekende comeback voor hem." Dat Horner lovend is over Lawson, zal de discussie over de Red Bull-bezetting van 2025 alleen maar meer doen oplaaien.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio