Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Crash-scenario Verstappen en Ricciardo voor de race besproken'

Christian Horner kon niet geloven wat hij zag toen zijn beide rijders er samen vanaf vlogen in Azerbeidzjan. Hij had hen 's ochtend nog op het hart gedrukt elkaar te laten leven.

De aanvallen van Daniel Ricciardo waren fraai, het harde verdedigingswerk van Max Verstappen zo mogelijk nog mooier. De twee gaven een ware show weg, maar die show eindigde in mineur. Christian Horner zag zijn grootste nachtmerrie uitkomen. "We hebben het in het verleden zo vaak over dit soort scenario's gehad. 's Ochtends had ik ze nog gewaarschuwd dat we geen herhaling wilden zien van wat de Force India's vorig jaar tegen elkaar flikten. Ze moesten elkaar genoeg ruimte blijven geven, maar dat is niet gebeurd" , zo doet Horner zijn verhaal tegenover Motorsport.com . Twee verschillende strategieën voor Verstappen en Ricciardo had de angel uit het duel kunnen halen, maar die optie heeft Red Bull nooit overwogen:

"Je wilt de een nooit benadelen ten opzichte van de ander. Ze verdienden allebei de beste strategie, die erop gericht was met een late safety car nog een keer naar de ultrasofts te wisselen. We hadden echter niet verwacht dat we die safety car-periode zelf zouden veroorzaken." "Bovendien was het gevecht tussen de twee tot het moment van de crash fair. Het was op het randje, maar wel fair" , aldus Horner, die kort stilstaat bij hoe en waarom Max Verstappen na zijn pitstop opeens weer voor Daniel Ricciardo reed. "We wisselden eerst Ricciardo naar de ultrasofts. In theorie kon hij daarna de snellere ronde rijden. Maar Verstappen profiteerde in de eerste sector van DRS, evenaarde zijn snelste tijd in de tweede sector en sloot af met een ijzersterke laatste sector. Het verschil in pitstops was niet zo groot, maar Max zijn inlap was gewoon veel sneller dan Daniel zijn outlap."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"