Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Dappere Perez heeft een statement gemaakt in Hongarije"

Christian Horner is zeer te spreken over Sergio Perez en zijn prestaties in het afgelopen Formule 1-weekend. De Mexicaan heeft volgens zijn baas een duidelijk statement gemaakt.

Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een sterke seizoensstart en een kleine hoop op de titelstrijd begonnen de resultaten van Sergio Perez steeds meer tegen te vallen. Na vijf keer Q3 van de kwalificatie niet te hebben gehaald werd er getwijfeld over of hij de juiste man is naast Max Verstappen bij Red Bull, maar de leiding van het topteam heeft de hoop niet opgegeven.

Met een inhaalrace in Hongarije van de negende startplaats naar de derde plaats is men weer tevreden over Checo. Althans, dat is teambaas Christian Horner. In gesprek met Sky Sports spreekt hij zijn blijdschap uit over de Mexicaan. "Hij heeft een fantastische race gereden. De inhaalslag was erg dapper en hij was erg snel."

"De manier waarop hij plaatsen goedmaakte en inhaalacties maakte op Fernando Alonso, Carlos Sainz, Oscar Piastri, en met de strategie die hij had, hij was on fire op zondag!"

Volgens Horner heeft Perez aan vriend en vijand laten zien waar hij toe in staat is. "Dit geeft hem enorm veel zelfverzekerdheid. Zijn dappere inhaalacties en zijn optreden hebben een statement gemaakt hier, dat zegt: 'Hier, schrijf me nog niet af!'"

Lovende woorden van Horner

Als de Red Bull-teambaas even later voor de microfoon van onder andere RacingNews365 verschijnt, gaat hij door met de complimentenregen voor Checo. "Dit was een hele sterke rit van hem. Hij heeft natuurlijk veel kritiek gekregen de laatste tijd, maar van de negende naar de derde plaats rijden en op wat voor een manier hij dat heeft gedaan... daar maakte hij een statement mee."

"Jullie blazen snel dit soort dingen op", zo richt Horner zich tot de media. "Je kan heel snel van hero naar zero gaan in deze business en daar is hij ook niet immuun voor. Nu reageerde hij op de best mogelijke manier: op het circuit laten zien wat je kan. Een geweldig performance. Hij weet hoe hoog de druk is in de Formule 1 en misschien zelfs wat meer bij Red Bull, maar hij reageerde perfect. Ik denk dat hij er heel blij mee zal zijn", aldus de teambaas.

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Vasseur Ferrari-teambaas zeer positief: "Dan kunnen we elk weekend met Red Bull vechten"