Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner: "Dat heeft Verstappen gemeen met de allergrootste sportlegendes"

Dat Max Verstappen een absolute topcoureur is, is na drie F1-titels nu wel bekend. Wat maakt de Nederlander zo speciaal? Teambaas Christian Horner legt uit.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen en Christian Horner werken al zeven jaar samen in de Formule 1. In die zeven jaren zijn grootse successen behaald, met bijvoorbeeld de wereldtitels van Verstappen en Red Bull, maar ook de opbouw van een fantastisch team en een dominante factor in de koningsklasse van de autosport. Dat is allemaal deels te danken aan de rijkunsten van Verstappen, maar wát maakt hem in zijn motivatie nou zo speciaal?

"Het is een racer in hart en nieren", zo begint Horner tegen de media, waaronder RacingNews365. "Hij wil gewoon racen en of het nou een Grand Prix is of online, hij is ontzettend competitief en altijd hongerig naar de overwinning. Hij laat niets liggen, of het nou een sprintrace, race, of kwalificatie is. Motivatie? Daar ontbreekt het absoluut nooit aan, net zoals zijn topvorm."

"Dit vloeit voort uit een innerlijk verlangen, dat hem altijd motiveert. Dat zie je in hoe hij rijdt, keer op keer en nu heeft hij dat ook nog eens gecombineerd met de nodige ervaring. Niet alles hoeft in de eerste ronde goedgemaakt te worden. In Austin (Verenigde Staten, red.) was hij al excellent. Hoe hij de banden managede, de strategie uitvoerde en inhaalde waar het moest."

Medekampioenen in de F1

Als er aan Horner wordt gevraagd of Verstappen vergeleken kan worden met andere meervoudig Formule 1-kampioenen, en op welke manier, reageert hij: "Alle grote namen hebben diezelfde hongerigheid en toewijding. Of het nou in de Formule 1 is of een andere sport... de drang om te winnen is er als je kijkt naar de legendes in de sport. Of het nou de Ayrton Senna's of de Lewis Hamiltons zijn. Of alle coureurs daarvoor. De Jim Clarks, Jackie Stewarts, Juan Manuel Fangio's..."

"Ze hebben allemaal die drive en een sterk geloof in zichzelf. We zagen het ook bij Sebastian Vettel, die nooit maar iets laat liggen. Ik denk dat Max dat zelfs naar een nieuw niveau tilt! Hij is niet bezig met records of statistieken, maar hij weet veel meer dan je denkt. Toch heeft hij de drang en de hongerigheid die hem vooruit helpen. Dat zie je bij de allergrootsten in de topsport."

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"