Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Dat is waarom Verstappen de populairste Formule 1-coureur is"

Max Verstappen werd onlangs verkozen tot de populairste Formule 1-coureur van het moment. Red Bull-teambaas Christian Horner begrijpt het volkomen en legt uit waarom.

Tegen het einde van afgelopen Formule 1-seizoen werd Max Verstappen in een grote, wereldwijde survey verkozen tot de meest populaire coureur van het moment. De Limburger, die op dat moment nog geen kampioenschap achter zijn naam had staan, versloeg hiermee meervoudig wereldkampioenen zoals Lewis Hamilton, Fernando Alonso en Sebastian Vettel. Christian Horner vindt het volkomen logisch dat Verstappen de meest populaire coureur van het veld is. Dit heeft volgens de Red Bull-teambaas alles te maken met zijn manier van racen. "Max is een krachtig rijder", zegt hij tegen de BBC . "Hij is een agressieve coureur. Die rijstijl is waarom hij is verkozen tot de meest populaire F1-coureur." "Je weet gewoon dat hij altijd 110% geeft", aldus Horner, die vindt dat Verstappen 'absoluut' moet doorgaan met zijn agressieve manier van racen. Wel bespreken de twee altijd zorgvuldig de acties van de Nederlander op het asfalt. "We praten over elk incident, maar dat blijft altijd tussen ons."

'Verstappens agressieve rijstijl zit in zijn DNA'

Dat de rijstijl van Verstappen hetzelfde blijft, betekent volgens Horner niet dat er geen leermomenten zijn. "Je leert nog altijd wat, toch? Al vind ik dat hoe hij vorig jaar racete, hij al enorm volwassen was." Een enkele fout hoort daar volgens de Red Bull-teambaas bij. "Laten we niet vergeten dat anderen ook fouten hebben gemaakt." "Er zijn ook andere coureurs die agressieve acties maken, maar ja, Max is een agressieve coureur. Dat is zijn DNA, dat is gewoon wie hij is. Hij zal altijd op de limiet zitten en leren van eerdere ervaringen. Zonder twijfel."

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership