Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner deelt steek onder water uit aan Wolff in kwestie-Verstappen

De toekomst van Max Verstappen houdt de gemoederen bezig, met name het verbale gevecht tussen Toto Wolff en Christian Horner. De Red Bull-teambaas deelt nu een steek onder water uit aan zijn collega...

Horner Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen blijft volgend jaar in ieder geval voor Red Bull Racing rijden, zoveel is inmiddels duidelijk. Dat is ook duidelijk geworden voor Mercedes-teambaas Toto Wolff, die toch nog hoopte op de komst van de Nederlander in 2025. "We kwamen tot de conclusie dat we niet langer wilden wachten op iets wat misschien wel of niet zou gebeuren. In plaats daarvan pakten we door met ons werk. Max Verstappen, maar ook wijzelf, maken onze eigen keuzes", zo liet de Mercedes-teambaas zich eerder ontvallen.

Toch houdt hij vertrouwen in een toekomstige samenwerking met de Nederlander, ook al was Red Bull-teambaas Christian Horner eerder in het weekend al erg stellig. "De situatie is als volgt: we hebben het hele jaar gezegd dat we weten wat voor overeenkomst er ligt met Max. Max weet ook wat voor overeenkomst hij met ons heeft. Hij is zeker niet beschikbaar voor Mercedes en dat is overigens ook nooit zo geweest."

Nu gaat de Brit opnieuw in op de situatie. "Ik vind het verrassend hoeveel discussie er in de media is over dit onderwerp. De situatie was echter altijd al duidelijk tussen Max en onszelf. Ik denk dat anderen kunnen praten, maar we zijn tevreden met waar we staan", zo vertelt Horner na afloop van de Grand Prix van Nederland tegenover onder meer RacingNews365.

Maakt Horner zich überhaupt zorgen over de hele situatie? "Het is aan ons om te leveren. We hebben een overeenkomst (met Max, red.) tot en met 2028, dus het is aan ons om te leveren. En ik zag dat Toto's auto tijdens de race verder niet zo goed presteerde...", zo deelt Horner een steek onder water uit aan de Oostenrijkse teambaas. Mercedes kwam namelijk niet verder dan P7 en P8 in Zandvoort.

"2028 is nog ver weg en het is aan ons om voor een race-winnende auto te zorgen. Elk contract heeft performance-elementen, maar we praten niet over hoe die elementen precies in elkaar zitten. Maar zolang we een competitieve auto leveren, kennen we alle situaties", zo sluit hij af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel