Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner diep onder de indruk: "Verstappen won thriller alsof het een zondagsritje was"

Christian Horner zag zijn pupil Max Verstappen op fraaie wijze naar de overwinning in de Grand Prix van Duitsland rijden. De teambaas van Red Bull was opnieuw onder de indruk van de manier waarop hij zijn race wist te managen.

Verstappen Duitsland 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Voor Red Bull en Max Verstappen kwam de Grand Prix van Duitsland pas echt lekker op gang na de matige start van beide rijders: "Max Verstappen wist al snel de aansluiting met de Mercedessen te hervinden na een verschrikkelijk slechte start", zo laat Christian Horner weten in een gesprek na de GP van Duitsland, waar ook onder meer RacingNews365 bij was.

De medium-banden die Max Verstappen onder zijn RB15 gelegd kreeg, leverden het team de nodige kritiek op van Verstappen, die heel graag de softs had willen krijgen toen het wat droger werd: "Dat was eigenlijk de enige fout die we als team maakten", aldus Horner.

Door de vele crashes werd Verstappen herhaaldelijk naar binnen geroepen, maar steeds wist de Nederlander de nieuwe omstandigheden volgens Horner perfect te managen: "In de eerste stint op de intermediates wist Verstappen zijn linkervoorband goed te houden, waardoor hij Valtteri Bottas onder druk kon blijven zetten."

"Ook in de laatste stints deed Max het geweldig door wederom goed voor zijn banden te zorgen en bij de rest weg te rijden. Op de slicks drukten we hem bovendien op het hart vooral niet voor de snelste raceronde te gaan, waarop hij doodleuk de snelste ronde liet noteren."

"Hij wist de kerbstones echter keurig te vermijden, puur door zijn koppie erbij te houden. Ik kreeg het gevoel dat hij bezig was aan een zondagsritje, zo kalm communiceerde hij met zijn engineer. Op die manier wist hij echter wel een waanzinnige thriller te winnen."

Met medewerking van Joe van Burik.

Verstappen zege Duitsland

Verstappen en Red Bull vieren wonderschone GP-zege Duitsland

Max Verstappen won op sensationele wijze de Duitse Grand Prix, zijn tweede zege van het seizoen. De ontlading na afloop was zeer groot.

Bekijk het album

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

GP Duitsland 2019 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in