© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner diep teleurgesteld: "Een zeer slechte dag voor Red Bull"

28 jul. 2018 18:31 René Oudman 0 reacties
De kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije draaide voor Red Bull Racing uit op een grote teleurstelling. De Oostenrijkse equipe had zich zoveel voorgesteld van het treffen op de Hungaroring, maar lijkt een dag voor de wedstrijd zelf al kansloos voor de podiumplaatsen. Max Verstappen en Daniel Ricciardo kwamen in natte omstandigheden niet verder dan een zevende en een twaalfde plek.

Teambaas Christian Horner draait er niet omheen in zijn praatje na afloop van de allesbepalende tijdtraining. "Een frustrerende kwalificatie voor ons. De regen veroorzaakte uitdagende situaties. Nadat we beide wagens door Q1 wisten te loodsen ging het mis. Daniel moest zijn eerste ronde in Q2 afbreken nadat Lance Stroll voor zijn neus de vangrail in was gedoken en daarna verslechterden de weersomstandigheden. Zodoende kon hij zijn tijd niet meer verbeteren."

"Max zag er in het begin van Q3 sterk uit, maar toen het harder ging regenen, liepen de griplevels hard terug", kijkt Horner terug op de mislukte kwalificatie. "De zevende en de twaalfde plaats zijn absoluut niet de startplekken waarvoor wij van tevoren zouden tekenen, maar pleistertje op de wonden is dat onze race pace er relatief goed uitziet. Vandaag hebben we gezien hoe snel het weer om kan slaan, het zou dus een interessante wedstrijd kunnen worden."

Red Bull zegevierde twee keer op de Hungaroring. In 2010 won Mark Webber de Grand Prix van Hongarije, vier jaar later boekte Daniel Ricciardo een knappe zege.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen