Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner dolt: "Iedereen hoopt dat Mercedes door Coronavirus Australië niet haalt"

Het Coronavirus houdt de Formule 1 volledig in zijn greep, zo berichtten we vanmorgen al. Ook tijdens de persconferentie waar RacingNews365 bij aanwezig was, ging het er in gesprek met Max Verstappen en Christian Horner over. Gevraagd naar of de teams eensgezind zijn op het moment dat bepaalde teams in de problemen komen, antwoordt de Brit gevat.

Horner Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik denk dat iedereen hoopt dat Mercedes het niet gaat halen, maar misschien is de wens de vader van de gedachte", aldus Horner, doelend op de goede testpace van de Duitse constructeur. Hij gaat op meer serieuze toon verder: "We moeten ons conformeren aan wat de lokale autoriteiten voorschrijven."

Horner spreekt als het over het Coronavirus gaat over doelwit dat in beweging blijft: "Bijna elk uur verandert de situatie wel weer. Het is aan ons om alles goed in de gaten te houden en vooral ook om verantwoordelijk te werk te gaan", vervolgt de Red Bull-teambaas.

Vooralsnog gaat hij er vanuit dat de eerste Grand Prix in Australië gewoon doorgaat, maar dat daarvoor een parkoers met hindernissen moeten worden afgelegd: "Iedereen heeft door dat het vandaag de dag een hele uitdaging is om de wereld over te reizen, waarbij het de vraag is welke vracht in Melbourne aankomt en welke niet. Maar zoals gezegd, we kunnen nu niets anders doen dan de adviezen van de betreffende landen en de F1-organisatie volgen."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?