Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Christian Horner

Horner dolt: "Iedereen hoopt dat Mercedes door Coronavirus Australië niet haalt"

Het Coronavirus houdt de Formule 1 volledig in zijn greep, zo berichtten we vanmorgen al. Ook tijdens de persconferentie waar RacingNews365 bij aanwezig was, ging het er in gesprek met Max Verstappen en Christian Horner over. Gevraagd naar of de teams eensgezind zijn op het moment dat bepaalde teams in de problemen komen, antwoordt de Brit gevat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"Ik denk dat iedereen hoopt dat Mercedes het niet gaat halen, maar misschien is de wens de vader van de gedachte", aldus Horner, doelend op de goede testpace van de Duitse constructeur. Hij gaat op meer serieuze toon verder: "We moeten ons conformeren aan wat de lokale autoriteiten voorschrijven."

Horner spreekt als het over het Coronavirus gaat over doelwit dat in beweging blijft: "Bijna elk uur verandert de situatie wel weer. Het is aan ons om alles goed in de gaten te houden en vooral ook om verantwoordelijk te werk te gaan", vervolgt de Red Bull-teambaas.

Vooralsnog gaat hij er vanuit dat de eerste Grand Prix in Australië gewoon doorgaat, maar dat daarvoor een parkoers met hindernissen moeten worden afgelegd: "Iedereen heeft door dat het vandaag de dag een hele uitdaging is om de wereld over te reizen, waarbij het de vraag is welke vracht in Melbourne aankomt en welke niet. Maar zoals gezegd, we kunnen nu niets anders doen dan de adviezen van de betreffende landen en de F1-organisatie volgen."

7 reacties