Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Door Verstappen en Gasly voel ik me oud"

Red Bull-teambaas Christian Horner voelt zich behoorlijk oud met het jonge coureursduo Max Verstappen & Pierre Gasly. De gemiddelde leeftijd van zijn rijders daalde door met het vertrek van Daniel Ricciardo, maar voor Horner was Gasly de logische keuze.

"Max Verstappen en Pierre Gasly zijn bij elkaar opgeteld nog niet zo oud als ik en ik ben nota bene één van de jonste teambazen op de Formule 1-grid", zo doet Red Bull-teambaas Christian Horner zijn 'beklag'. "Ik voel me daardoor best oud."

Leeftijd doet er volgens de Brit echter niet toe in de sport, niet voor hem, maar ook ook niet als het gaat om zijn coureurs. De keuze voor de nieuwe teamgenoot van Verstappen ging tussen de meer ervaren Carlos Sainz en jongeling Gasly. Laatsgenoemde trok aan het langste eind. "We kozen voor Pierre, omdat we het gevoel hadden dat er in hem meer potentieel schuilt", aldus Horner. "Natuurlijk heeft hij nog een lange weg te gaan, maar hij geniet de volledige support van het team. Ondertussen ben ik ook blij dat iemand zo getalenteerd als Sainz een stoeltje heeft gevonden bij McLaren."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"