Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner duidelijk over Verstappen: "Dwingen hem niet om hier te zijn"

Christian Horner heeft op de geruchten rond de toekomst van Max Verstappen gereageerd. De Brit ziet geen problemen en stelt dat niemand Verstappen dwingt om bij Red Bull te blijven.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gerucht dat Helmut Marko geschorst zou worden door Red Bull zorgde voor veel rumoer in de paddock. Max Verstappen liet duidelijk weten dat een mogelijk vertrek van de adviseur invloed op zijn toekomst zou hebben. Marko bleef uiteindelijk aan, maar teambaas Christian Horner, die zelf onder vuur lag wegens vermeend grensoverschrijdend gedrag, moest er wel veel vragen over beantwoorden. Blijft Verstappen nu bij Red Bull of niet? De Brit begint zijn verhaal door te stellen dat hij snapt dat andere teams op Verstappen azen.

"Ik weet zeker dat ieder team Verstappen graag zou willen verwelkomen", stelt Horner. "Maar zoals Toto Wolff al zei: de beste coureurs willen altijd in de beste auto zitten. We zijn een team. Max heeft in Djedda zijn 56e Grand Prix-overwinning en honderdste podiumplaats gepakt. Dat deed hij allemaal in een auto van Red Bull en als een team functioneren we samen heel erg goed. En iedereen draagt zijn steentje bij, of het nu om designers, ondersteunend personeel, operationeel personeel of andere afdelingen gaat. Anders kan je deze prestaties niet neerzetten. We verwachten dat voort te zetten."

DNA

Horner houdt wel een slag om de arm. Een vertrek van Verstappen is niet volledig uitgesloten. "Je kan het nooit uitsluiten. Als een coureur ergens niet meer wil zijn, gaan ze ergens anders naar toe. Maar als team zie ik daar geen redenen voor. Waarom zou iemand uit dit team willen stappen? Hij wordt fantastisch ondersteund en doet het geweldig in een geweldige auto."

En als Verstappen het niet meer ziet zitten, moet hij maar gaan, stelt Horner. "Als een individu niet bij het team wil horen, dwingen we hem niet om hier te zijn. De mensen zijn er en werken in de sport omdat ze hier willen zijn. Ze zijn gepassioneerd en die passie stelt ons in staat exceptionele resultaten te behalen. Het gaat om de passie en toewijding van ieder lid. Dat is het DNA van Red Bull Racing en dat blijft niet alleen deze en volgende week bestaan, maar ook over twintig jaar."

"Het is zoals alles in het leven, je kan iemand niet dwingen om ergens onderdeel van te zijn omdat er een papiertje ligt", verwijst Horner naar contracten. "Als iemand niet bij Red Bull wil horen, dwingen we diegene niet om te blijven. En dat geldt zowel voor een ontwerper als voor een ondersteunende functie. Max rijdt bij ons vanaf zijn achttiende en ik twijfel niet aan zijn toewijding en passie in de toekomst."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden