© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: 'Eerder dit jaar was actie Verstappen op Raikkonen in tranen geëindigd'

03 jul. 2018 10:10 Ruud Dimmers 0 reacties
Twee keer was het billen knijpen voor teambaas Horner tijdens de GP van Oostenrijk. Tijdens de eerste ronde passeerde Verstappen de Ferrari van Raikkonen, met een lichte touché. In de slotfase kwam de Fin nog dichtbij aan de uiteindelijke racewinnaar.

Teambaas looft bandenmanagement Verstappen

Waar in de eerste races van dit seizoen alles mislukte voor Verstappen, gaat het hem de laatste races voor de wind. Alles wat Max doet lijkt in goud te veranderen.

Teambaas Horner denkt dat de actie op Raikkonen eerder dit seizoen in tranen was geëindigd. "Max en Kimi raakten elkaar in bocht 7. De actie van Verstappen was dapper. Een paar races geleden had hij daar misschien wel een lekke band bij opgelopen en was het een heel andere race geworden."

"Max heeft een lastig begin van het seizoen achter de rug. Alle credits voor Max en zijn rust. Hij zette een indrukwekkende reeks neer in de laatste drie GP's: derde, tweede en eerste."

De sleutel tot succes in de tweede fase van de race was het uitstekende bandenmanagement van Verstappen.

"Max heeft dat uitstekend gedaan en de bochten negen en tien gaven de doorslag. We zagen blaren ontstaan, maar Max kon dat prima managen. Het was een zeer volwassen race voor hem. We wisten dat Ferrari beter op de banden was en dat er mogelijk een aanval zou komen. Max had voldoende marge ingebouwd om die af te slaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen