Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner eist meer van Gasly: "Red Bull hoort niet met McLaren en Alfa Romeo te vechten"

Christian Horner is altijd de eerste die op de bres springt voor Pierre Gasly, maar afgelopen weekend wist de Brit even geen positieve woorden te vinden voor het optreden van de Fransman. Hij wil betere resultaten zien van Gasly.

Gasly Hongarije
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly finishte tussen McLaren-coureur Carlos Sainz en Alfa Romeo-coureur Kimi Raikkonen in als zesde. Christian Horner is na de GP van Hongarije duidelijk in zijn bewoordingen, er wordt méér verwacht van elke Red Bull-coureur.

"De start van Pierre was niet goed, zijn eerste ronde was niet goed én Red Bull hoort nu eenmaal niet met Alfa Romeo en McLaren te vechten. Van Pierre verwachten we dat hij het gevecht aan gaat met Mercedessen en Ferrari's. We zullen alles doen wat in onze macht ligt om hem daarbij te helpen."

Volgens Horner hielp het Max Verstappen niet dat Pierre Gasly zich niet net als zijn teamgenoot vooraan wist te melden: "Het probleem is dat hij totaal niet meedoet: "Hij kon bijvoorbeeld niet als afstopper van Lewis Hamilton dienen, al was Mercedes op dat gebied door het wegvallen van Bottas ook vleugellam."

"Het mag duidelijk zijn dat Red Bull er onder te lijden heeft dat er niet twee auto's vooraan meerijden. Dit weekend scoorden we net zoveel punten als Ferrari, terwijl we gezien onze huidige vorm een flinke hap uit de achterstand op Ferrari hadden moeten nemen. Het is voor Red Bull in de jacht op Ferrari cruciaal dat hij verder naar voren weet te finishen."

Hoe Gasly dat op korte termijn voor elkaar moet krijgen? "Hij moet tijdens de zomerstop de tijd nemen om eens terug te kijken op de eerste helft van het seizoen en lering trekken uit de conclusies die hij daaruit trekt. Het is in ieder geval onze bedoeling dat hij tot het einde van het jaar in de auto blijft zitten."

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Hongarije

De Grand Prix van Hongarije bleef door de tweestrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tot de laatste minuut spannend. De twee kemphanen reden briljant, in tegenstelling tot sommige anderen.

Bekijk het album

GP Hongarije 2019 RN365 Nieuwsdossier

39 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje