Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner en Marko reageren op mogelijke schorsing

Helmut Marko en Christian Horner hebben gereageerd op de geruchten dat Marko door Red Bull geschorst zou worden. De persoon in kwestie onthult dat hij zaterdag een belangrijke vergadering met Red Bull heeft.

Verstappen Marko Horner Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De saga rond Red Bull en het onderzoek naar Christian Horner is nog niet voorbij. Vlak voor de kwalificatie in Saoedi-Arabië liet Helmut Marko ten overstaan van ORF namelijk weten dat hij mogelijk geschorst wordt door Red Bull. En zo is er opnieuw gedoe in de top van het team uit Milton Keynes.

De 80-jarige adviseur zei het volgende toen de Oostenrijkse zender het gerucht aanhaalde: "Hoe zal ik het zeggen. Het is lastig uit te leggen, maar uiteindelijk bepaal ik zelf wat ik ga doen. Die theoretische mogelijkheid (van een schorsing red.) bestaat."

Na afloop van de kwalificatie verscheen Marko voor de camera van Viaplay en kreeg hij opnieuw vragen over het gerucht. Marko hield daar de kaken stijf op elkaar. "Er zijn zoveel speculaties. Ik wil er niets over zeggen."

Vrijwillig vertrek

Marko wilde wel iets meer zeggen tegen Sky Sport. "Ik zou het team vrijwillig kunnen verlaten."

De Oostenrijker heeft zaterdag een belangrijke vergadering met Red Bull GMBH en zegt daarover: "Alles moet kloppen voor mij om bij Red Bull te willen blijven werken. Ik spreek met Oliver Mintzlaff (de CEO van Red Bull GmbH red.)."

En wat vind hij van het afgeronde onderzoek naar Horner? "Ik ben daar niet bij betrokken, dus ik kan er niets over zeggen."

Horner, die door een externe advocaat werd vrijgesproken na een klacht over vermeend grensoverschrijdend gedrag, hield zich ook afzijdig tegenover onder meer RacingNews365. De Brit stelt dat hij niet van het Marko-gerucht wist. "Dat is de eerste keer dat ik daar over hoor, dus ik weet niet waar dat gerucht vandaan komt."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China