Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner en Wolff kibbelen over 'oneerlijk behandelde Verstappen'

Toto Wolff en Christian Horner zijn het, niet geheel verrassend, oneens over de uitspraken van Max Verstappen, die vindt dat hij oneerlijk wordt behandeld door de FIA en de stewards.

Max Verstappen lag de laatste dagen onder vuur voor zijn acties in Saoedi-Arabië. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat de Nederlander op een negatieve manier in de schijnwerpers wordt gezet. Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit in gesprek met onder meer RacingNews365 dat het niet logisch is dat de Nederlander daar niet blij mee is. "Op bepaalde momenten is Max dit jaar erg streng behandeld. Hij heeft op momenten onder een vergrootglas gelegen terwijl dat bij vergelijkbare incidenten niet gebeurde. Hij voelt zich daardoor benadeeld", vertelt de Britse teambaas. "Het probleem is dat de spotlight op hem staat, hij racet vooraan, hij neemt het op tegen een zevenvoudig kampioen. Beschuldigingen over zijn rijstijl, over zijn standaard, maken allemaal deel uit van een verhaallijn die sommigen proberen te pushen om hem onder druk te zetten", redeneert Horner.

Verstappen doet het fantastisch

Volgens de teambaas van Verstappen is de coureur bezig aan een fantastisch jaar en zou Horner niet willen dat Max in de toekomst ook maar iets anders zou doen. "Hij heeft heel het seizoen fantastisch gereden. Hij rijdt op een manier die zorgt voor passie en nieuwe fans naar de sport brengt. We willen niet dat Max verandert, we willen dat hij op dezelfde manier blijft racen als hij dit jaar in de strijd met Lewis heeft gedaan." "Het is mooi om te zien dat er nieuwe fans de sport inkomen, jonge fans, die voornamelijk door Max' prestaties zijn gaan kijken. Door de manier waarop hij rijdt, de manier waarop hij tegen de meest succesvolle coureur ooit rijdt. Hij verdient daarom alle lof", vindt Horner. De teambaas hamert, niet voor het eerst dit weekend, op een iets. "De mentale druk is enorm voor zo'n jongeman. Hij heeft gelijk dat hij zich voelt benadeeld door sommige incidenten. Wat je als coureur wilt is consistentie. Wat je als team wilt is consistentie. Dat is het meest belangrijke waar wij het laatste raceweekend om vragen."

Wolff ziet het anders: "Kwestie van perspectief"

Gevraagd naar de uitspraken van Verstappen, die dus vindt dat hij oneerlijk wordt behandeld, reageert Wolff laconiek. Volgens hem is het simpelweg een zaak van uiteenlopende percepties. "Ik wil niet terug gaan naar bepaalde incidenten of reageren op het rijgedrag zelf. Het is waarschijnlijk meer een kwestie van perceptie. Je eigen perceptie en perspectief, die je denken en de manier waarop je de wereld ziet zullen beïnvloeden", klinkt hij filosofisch. "Dat is oke", vervolgt de Mercedes-teambaas. "We proberen daar zo veel mogelijk rekening mee te houden, dat ons dat ook beïnvloedt. Zo hopen we zo helder mogelijk naar de zaak te kijken. De manier waarop we dat doen verschilt van Red Bull, maar dat is oke." "We moeten erkennen dat zij het zien door hun bril en dat wij het zien door onze bril, aan de hand van welke we een mening vormen. De stewards hebben het heel lastig om neutraal te blijven en met beslissingen te komen", aldus Wolff.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante pole Verstappen