Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner en Wolff verwijzen opvallende uitspraken van Hamilton naar de prullenbak

Lewis Hamilton deed nogal wat stof opwaaien toen hij op de woensdag in Barcelona aangaf dat wat hem betreft ook de FIA-stewards vervangen worden, net zoals de wedstrijdleiding. Hij gaf aan dat een enkeling mogelijk bevooroordeeld was en dat sommige stewards reizen met de Formule 1-coureurs.

Lewis Hamilton toonde zich tevreden met wat de FIA aan wijzigingen in de structuur van de wedstrijdleiding aankondigde, maar op de woensdag in Barcelona gaf de Mercedes-coureur aan nog wel een stapje verder te willen gaan. Hij pleit voor nieuwe stewards , 'onbevooroordeelde' stewards wel te verstaan, te meer omdat er volgens hem stewards zijn die samen met de coureurs reizen en er vriendschappelijke relaties op na houden. De suggestie dat mensen uit de wedstrijdleiding bevooroordeeld zijn, of dat nu de daadwerkelijke wedstrijdleiders of de FIA-stewards zijn, verwerpen Red Bull-teambaas Christian Horner en Mercedes-teambaas Toto Wolff eensgezind: "We hebben mensen nodig die professioneel handelen, maar ik denk niet dat bepaalde partijen bewust worden voorgetrokken", zo laat Toto optekenen tegenover onder andere RacingNews365 . Hij krijgt bijval van Horner: "Ik ben het met Toto eens als hij zegt dat er geen bewuste voorkeur is voor coureurs. Ik ken dan ook geen voorbeelden van stewards die samen reizen met coureurs", zo haakt hij direct in op de uitspraken van Hamilton.

Horner en Wolff kaarten ware probleem aan

Beide kemphanen zijn het ook eens over het feit dat de nieuwe FIA-president Mohammed Ben Sulayem de sleutel in handen heeft om alles in goede banen te leiden, maar beiden geven aan alle vertrouwen te hebben in hem: "Het probleem zit hem in de regels zelf. In elke vorm van sport is de witte lijn de harde grens, in de Formule 1 is dat anders en verschilt dat ook nog eens per circuit en per bocht", aldus Horner. "Dat is voor de fans, maar ook voor de coureurs en de teams verwarrend. We hebben dus regels nodig die duidelijker na te leven zijn." Volgens Wolff heeft eenieder in de sport ook recht op dat soort duidelijkheid: "Dat is wat we verdienen en dat is ook wat we mogen verwachten. Maar ik denk dat er een goede basis ligt waar we op verder kunnen borduren. Het belangrijkste is constantheid, iets waar het vorig jaar voortdurend over ging. De regels mogen gewoon niet te veel ruimte voor verschillende interpretaties toelaten.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"