Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner en Wolff zijn het eens over 'verschrikkelijk' weekend van Hamilton

Het gebeurt niet vaak dat Toto Wolff en Christian Horner het met elkaar eens zijn, maar terugkijkend op de GP van Emilia-Romagna kunnen de twee teambazen elkaar vinden in dezelfde mening over Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur is niet ineens langzaam geworden achter het stuur.

De Grand Prix van Emilia-Romagna is er voor Lewis Hamilton een om snel te vergeten. Terwijl kersvers teamgenoot George Russell keurig op de vierde plaats eindigde, kwam de zevenvoudig wereldkampioen niet verder dan P13. Het resultaat was zo matig dat Mercedes-teambaas Toto Wolff zich direct verontschuldigde. "Sorry dat je hier vandaag mee moest rijden. Ik weet dat de auto onbestuurbaar was en we een beter resultaat verdienden. Dit was een verschrikkelijke race", was te horen op de boordradio. Volgens Wolff lag het probleem duidelijk aan de W13 en niet aan Hamilton, maar menig F1-fan vond het vreemd dat Russell wél een prima resultaat boekte.

Ook Horner 'verdedigt' Hamilton

Ook bij Red Bull wordt er niet geloofd dat Hamilton er met de pet naar gooit nu de Mercedes-bolide minder competitief lijkt te zijn. "Kijk, Lewis had een verschrikkelijk weekend", zo trapt Christian Horner af bij de F1 Nation Podcast . "Maar hij is echt niet vergeten hoe hij moet rijden. Vijf races geleden vocht hij nog voor een wereldkampioenschap." Mercedes is nog geen enorme dreiging in het kampioenschap, maar Horner schrijft ze zeker niet af. "Als ze het voor elkaar krijgen met hun auto, dan kunnen ze nog steeds een factor zijn in dit kampioenschap. We moeten onze concurrenten niet onderschatten. Wat we nu moeten doen is de focus leggen op onszelf en alle mogelijkheden maximaliseren."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'