Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Erg veel interesse in Verstappen en Ricciardo'

Volgens Red Bull Racing teambaas Christian Horner wordt er nagenoeg dagelijks geïnformeerd naar de beschikbaarheid van zijn coureurs. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn erg gewild, evenals Carlos Sainz.

Sainz wordt in 2018 na lang wikken en wegen uitgeleend aan het fabrieksteam van Renault. Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn niet te koop. Renault wilde in eerste instantie het contract met Ricciardo afkopen. De Australiër heeft een aflopend contract en is na volgend seizoen vrij man. De interesse voor Max Verstappen is er met name vanuit Mercedes en Ferrari. Met name het team van de wereldkampioen lijkt zeer concreet te zijn. " We hebben erg veel verzoeken gehad voor onze coureurs. Momenteel is dat zelfs dagelijks of wekelijks", laat Horner aan Sky Sports weten. " Het is net een stoelendans en als de muziek stopt zal alles duidelijk worden. We moeten geduld bewaren." Horner herhaalt nogmaals dat hij zijn coureurs niet zonder slag of stoot zal laten gaan. " Onze coureurs zijn nu niet beschikbaar. In sommige gevallen kunnen ze uitgeleend worden, maar we geven ze niet gratis weg. Dat is iets dat ook niet zal gebeuren in de toekomst."

" Mocht er iets gebeuren met Carlos, dan is hij nog altijd onderdeel van de Red Bull familie". De Spanjaard is de derde coureur in de pikorde bij Red Bull. Mocht Ricciardo volgend jaar zijn contract niet verlengen en/of Max Verstappen vertrekken, dan keert de Spanjaard terug naar Red Bull.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"