Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner sarcastisch: "Ferrari is elk jaar opnieuw weer de winterkampioen"

Morgen gaat de tweede testweek in de Formule 1 van start op het circuit van Barcelona. Afgelopen week maakte vooral het team van Ferrari veel indruk. Echter is al vaker gebleken dat testresultaten geen garantie bieden voor een goed seizoen. Dat benadrukte Red Bull-teambaas Christian Horner nog maar eens tegenover het Spaanse Marca.

"Het team van Ferrari presteert altijd goed in de winter. Mocht er een winterkampioenschap bestaan, dan zou Ferrari dat kampioenschap ieder jaar winnen. Helaas voor hen worden de punten pas in de zomer verdeeld", aldus een sarcastische Horner.

De 45-jarige Engelsman is ervan overtuigd dat onder andere de weersomstandigheden een onrealistisch beeld schetsen: "De temperaturen waarin we deze weken rijden zijn totaal anders ten opzichte van de temperaturen waarmee we tijdens het seizoen krijgen te maken. Dat kan nog een grote verandering te weeg brengen. Het lijkt erop dat Ferrari een goede auto heeft gebouwd, maar toch denk ik dat we pas na circa vier of vijf races weten waar alle teams dit seizoen staan." Met medewerking van Aaron Deckers.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"