Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Ferrari speelt het slim met Alfa Romeo'

Niet alleen Aston Martin doet in 2018 zijn intrede in de Formule 1 als titelsponsor van Red Bull, ook Alfa Romeo keert na maar liefst dertig jaar terug in de Formule 1.

In 2018 is Alfa Romeo de titelsponsor van Sauber F1 waarmee de nauwe banden van Ferrari met Sauber nog duidelijker worden aangehaald. Sergio Marchionne is namelijk niet alleen de eigenaar van Ferrari maar is ook de topman bij Fiat Chrysler. Volgens Christian Horner is het een gunstige ontwikkeling dat namen als Aston Martin en Alfa Romeo terugkeren in de autosport. Aan Motorsport.com laat hij namelijk weten: "Het is goed voor de sport dat namen als Alfa Romeo en Aston Martin een plek krijgen. Het toont daarnaast ook aan dat Marchionne vertrouwen heeft in de Formule 1 omdat je niet zomaar een merk na dertig jaar laat terugkomen."

Hoewel het niet officieel is bevestigd, lijkt Sauber steeds meer de rol te gaan vervullen van het dochterteam van Ferrari. Een vergelijkbare constructie is bij Red Bull gaande met het juniorenteam van Toro Rosso. Horner vindt de nieuwe ontwikkeling dan ook prima en stelt dat het vooral slim gespeeld wordt door Ferrari. "Ze maken iets officieels wat er al was. Zolang het binnen de regels valt, wat zeker het geval zal zijn, dan is het een slimme zet."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024