Horner: 'Ferrari speelt het slim met Alfa Romeo'

16 dec. 2017 13:55 Wanda Bisschop 0 reacties
Niet alleen Aston Martin doet in 2018 zijn intrede in de Formule 1 als titelsponsor van Red Bull, ook Alfa Romeo keert na maar liefst dertig jaar terug in de Formule 1.

Horner blij met terugkeer van namen als Alfa Romeo en Aston Martin

In 2018 is Alfa Romeo de titelsponsor van Sauber F1 waarmee de nauwe banden van Ferrari met Sauber nog duidelijker worden aangehaald. Sergio Marchionne is namelijk niet alleen de eigenaar van Ferrari maar is ook de topman bij Fiat Chrysler.

Volgens Christian Horner is het een gunstige ontwikkeling dat namen als Aston Martin en Alfa Romeo terugkeren in de autosport.

Aan Motorsport.com laat hij namelijk weten: "Het is goed voor de sport dat namen als Alfa Romeo en Aston Martin een plek krijgen. Het toont daarnaast ook aan dat Marchionne vertrouwen heeft in de Formule 1 omdat je niet zomaar een merk na dertig jaar laat terugkomen."

Hoewel het niet officieel is bevestigd, lijkt Sauber steeds meer de rol te gaan vervullen van het dochterteam van Ferrari. Een vergelijkbare constructie is bij Red Bull gaande met het juniorenteam van Toro Rosso.

Horner vindt de nieuwe ontwikkeling dan ook prima en stelt dat het vooral slim gespeeld wordt door Ferrari.

"Ze maken iets officieels wat er al was. Zolang het binnen de regels valt, wat zeker het geval zal zijn, dan is het een slimme zet."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen