Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Horner: "FIA had Hamilton en Verstappen zelfde straf kunnen geven"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de straf van Max Verstappen. De Brit is van mening dat de FIA een statement wilde maken door (alleen) Verstappen te straffen.

Verstappen Hamilton Monza crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Een kleine week na de spraakmakende crash op Monza is Red Bull-teambaas Christian Horner nog altijd van mening dat zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton schuldig waren aan de crash.

"Beide coureurs wisten dat ze voor de ander moesten komen omdat inhalen moeilijk was. Max was erop gebrand om het momentum te grijpen en Lewis was erop gebrand om zijn positie te behouden."

Horner lijkt in zijn column ook te refereren aan de verhalen in de media dat Verstappen niet bij Hamilton gecheckt zou hebben of die in orde was en de commentaren vanuit het Mercedes-kamp daarover.

"Het was een vervelende crash, maar beide coureurs konden meteen bevestigen dat ze in orde waren. Doordat Lewis probeerde achteruit te rijden en terug in de race te komen, vond zelfs de doktersauto het niet nodig om in te grijpen. Ik ben dankbaar dat de halo zijn werk deed. Ik denk dat zelfs de meest uitgesproken twijfelaars nu van gedachten zijn veranderd."

Verstappen ontving uiteindelijk een gridstraf van drie plaatsen, in te lossen voor aanvang van de Russische Grand Prix. Horner vindt dat de FIA een statement wilde maken, maar gebruikt daar nu alleen Verstappen voor - iets dat volgens hem anders had gekund.

"Ik ben er nog steeds van overtuigd dat beide partijen een rol hebben gespeeld en het is moeilijk om de ene partij meer schuld te geven dan de andere. Als de FIA een statement had willen maken, hadden ze beide coureurs dezelfde straf kunnen opleggen. Maar er werd geoordeeld dat de fout meer bij Max lag en omdat hij de race niet uitreed, was de enige optie hem een gridstraf te geven, die we accepteren."

Ook interessant:

Na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië is er een fraaie reconstructie gemaakt van die crash. Werpt het nieuw licht op de zaak?

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Tijdschema Hoe laat beginnen de trainingen voor de Formule 1 GP van Spanje?