Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner: "FIA had Hamilton en Verstappen zelfde straf kunnen geven"

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft gereageerd op de straf van Max Verstappen. De Brit is van mening dat de FIA een statement wilde maken door (alleen) Verstappen te straffen.

Verstappen Hamilton Monza crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Een kleine week na de spraakmakende crash op Monza is Red Bull-teambaas Christian Horner nog altijd van mening dat zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton schuldig waren aan de crash.

"Beide coureurs wisten dat ze voor de ander moesten komen omdat inhalen moeilijk was. Max was erop gebrand om het momentum te grijpen en Lewis was erop gebrand om zijn positie te behouden."

Horner lijkt in zijn column ook te refereren aan de verhalen in de media dat Verstappen niet bij Hamilton gecheckt zou hebben of die in orde was en de commentaren vanuit het Mercedes-kamp daarover.

"Het was een vervelende crash, maar beide coureurs konden meteen bevestigen dat ze in orde waren. Doordat Lewis probeerde achteruit te rijden en terug in de race te komen, vond zelfs de doktersauto het niet nodig om in te grijpen. Ik ben dankbaar dat de halo zijn werk deed. Ik denk dat zelfs de meest uitgesproken twijfelaars nu van gedachten zijn veranderd."

Verstappen ontving uiteindelijk een gridstraf van drie plaatsen, in te lossen voor aanvang van de Russische Grand Prix. Horner vindt dat de FIA een statement wilde maken, maar gebruikt daar nu alleen Verstappen voor - iets dat volgens hem anders had gekund.

"Ik ben er nog steeds van overtuigd dat beide partijen een rol hebben gespeeld en het is moeilijk om de ene partij meer schuld te geven dan de andere. Als de FIA een statement had willen maken, hadden ze beide coureurs dezelfde straf kunnen opleggen. Maar er werd geoordeeld dat de fout meer bij Max lag en omdat hij de race niet uitreed, was de enige optie hem een gridstraf te geven, die we accepteren."

Ook interessant:

Na de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in de Grand Prix van Italië is er een fraaie reconstructie gemaakt van die crash. Werpt het nieuw licht op de zaak?

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?