Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner flirt met Piastri na eerste 'strijd' met Verstappen

Max Verstappen won de sprintrace, maar moest eerst wel voorbij aan Oscar Piastri. Christian Horner is onder de indruk van beide coureurs.

Het leek weer een gemakkelijke zege te zijn voor Max Verstappen, dit keer tijdens de sprintrace in België. Na afloop van de race is Christian Horner bij Sky Sports te gast. Hij vertelt hoe de race er vanuit het oogpunt van Red Bull uitzag en geeft een compliment aan de coureur van concurrent McLaren: Oscar Piastri. "De grootste uitdaging tijdens de sprintrace was of we wel of geen pitstop gingen maken nadat de safety naar binnen reed. Onze pitbox is helemaal vooraan in de pitstraat, wat betekent dat potentieel iedereen achter je ook de pitstraat in gaat. Daarom vonden we het veiliger om een ronde door te rijden en Checo in plaats daar van naar binnen te halen. Hij had een geweldige pitstop, waarbij hij drie mensen inhaalde en steeg naar P4." "Verstappen stopte na de eerste ronde en kwam achter Oscar terecht. Max wist het gat weer dicht te rijden en de zege te pakken. Weer een hele goede race van Piastri", klinkt Horner positief.

Lastige keuze

Gevraagd naar die pitstopkeuze, geeft Horner toe dat Red Bull al het vertrouwen in de pace had en dat de keuze daardoor makkelijk werd. "Het was een kwestie van risk versus reward . We wisten wat de risico's waren, maar we hadden vertrouwen in onze pace. Max kon al zien dat Piastri veel van zijn banden had gevraagd in de beginfase, waardoor het makkelijker werd om de zege te grijpen." En wat gebeurde er met Perez, die uitviel? "Er zit een groot gat in de sidepod na dat contact met Hamilton, waardoor Checo heel veel downforce had verloren. We konden niet anders dan hem uit te laten vallen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"