Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Gasly is onze databank wat betreft de Honda-motor"

Waar Max Verstappen pas net zijn eerste meters met een Honda-motor achterin zijn Formule 1-bolide heeft afgelegd, daar wordt Pierre Gasly inmiddels al een jaar voorzien van de Japanse krachtbronnen. Red Bull Racing-teambaas Christian Horner ziet dat als een groot voordeel.

Pierre Gasly reed bovendien een jaartje mee in de Super Formula-klasse in Japan, waardoor hij geregeld in het vliegtuig zat richting het land van de rijzende zon. Als geen ander op de grid van 2019 heeft Gasly een verstandhouding met Honda.

Diens nieuwe teambaas, Horner, is daarvan op de hoogte. "Pierre Gasly heeft een ontzettend goede basis gelegd en beschikt over erg veel informatie als het gaat over de motoren van het merk Honda. Hij kent de tekortkomingen van de krachtbron omdat hij weet hoe de motor van vorig jaar in elkaar zat", laat de Britse teambaas ten overstaande van onder meer RacingNews365 weten. "Het voordeel van Pierre is dat hij het team van ingenieurs kan wijzen op eventuele tekortkomingen", legt Horner uit. "Hij brengt die ervaring die hij in Japan en bij Toro Rosso heeft opgedaan met zich mee en dat is voor ons een zeer positief punt. We zien Pierre als een databank vol kennis!" Na vorige week woensdag en gisteren (maandag) toe te hebben gekeken hoe teammaat Max Verstappen de nieuwe Red Bull RB15 aan de tand mocht voelen, stapte Gasly vandaag zelf in de wagen van het Oostenrijkse team.

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'