Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Gasly is wél snel maar heeft meer tijd nodig bij Red Bull"

Christian Horner is ervan overtuigd dat Pierre Gasly meer in huis heeft dan zijn teleurstellende elfde plek in de Grand Prix van Australië. De Red Bull-teambaas wil de Fransman graag meer tijd geven.

Gasly werd het slachtoffer van een tactische misser van het team in de kwalificatie en kwam daardoor niet door Q1. In de race werd hij verslagen door de Toro Rosso van Daniil Kvyat, die voor hem finishte op P10. Horner kijk daar met vergevingsgezindheid op terug.

"Het is nog vroeg en in de Formule 1 is er altijd druk, maar ik vind dat hij een goede race reed. Pierre heeft een 'gewoon weekend' nodig. Hij bouwde zijn weekend nu goed op en geeft goede feedback. Hij is snel, maar heeft wat meer tijd nodig", aldus Horner tegenover Sky Sports F1 . "Helaas kwam 'ie in een DRS-treintje terecht en de Toro Rosso was erg snel op de rechte stukken. Hij heeft zich desondanks aardig geweerd." Gasly zelf benadrukte ook dat de zeventiende start plek verre van ideaal was in zijn poging om de top tien te bereiken, ook gelet op het volgen van andere deelnemers. "Vorig jaar werd er immers maar vier keer ingehaald op deze baan", blikt hij zelf terug.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"