Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Gasly krijgt het niet makkelijk naast ervaren Verstappen"

Als het aan Red Bull had gelegen, had men daar nog even gewacht met het aanbieden van een stoeltje aan Pierre Gasly. Het plotselinge vertrek van Daniel Ricciardo bracht alles echter in een stroomversnelling.

Pierre Gasly werd afgelopen seizoen naar voren geschoven als vervanger van de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo. Toch had Red Bull in het ideale plaatje wat langer willen wachten met de promotie van de Fransman, al geniet hij alsnog het volste vertrouwen van Red Bull Racing.

"We hebben Pierre iets eerder gepromoveerd dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat betekent dat Max Verstappen binnen het team de rol krijgt van de ervaren kracht, waar Pierre het tegen op mag nemen. Makkelijk wordt het niet, natuurlijk niet. Hij weet echter heel goed wat we van hem verwachten", aldus teambaas Christian Horner in gesprek met Autosport.com . Nu Gasly wat eerder dan gepland in de Red Bull-bolide komt te zitten, krijgt hij volgens Horner de tijd om aan zijn nieuwe werkomgeving te wennen: "Hij is van nature een erg snelle coureur, maar we willen hem de tijd geven om zijn top bij ons te bereiken." Horner is blij met zijn nieuwe line-up voor 2019, omdat de rolverdeling in zijn ogen duidelijker is dan voorheen: "Er is nu een duidelijk verschil in ervaring tussen onze beide coureurs en in wat we van hen verwachten. Pierre mag groeien, terwijl Max al op het punt waarop hij altijd op de toppen van zijn kunnen kan presteren, is aanbeland. Dat terwijl hij nog altijd jong en dus lerende is."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"