Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner geconfronteerd met achilleshiel Red Bull: "Volgend jaar niet aan de orde"

Red Bull wordt jaar in jaar uit geroemd om de inhaalslag die het team gedurende het seizoen weet te maken, maar daar staat altijd tegenover dat ze moeizaam uit de startblokken vertrekken, waardoor die inhaalslag ook hard nodig is. Geconfronteerd met dat gegeven geeft Horner aan dat het volgend jaar anders zal zijn.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het is eigenlijk al jaren vaste prik. De eerste paar Grands Prix van Red Bull verlopen moeizaam, om pas na de eerste grote updates in Barcelona de inhaalslag in te zetten. Vaak is de achterstand op Mercedes dan al te groot om nog echt een rol van betekenis te spelen en dit jaar was dat eigenlijk niet anders.

Gevraagd door Ziggo Sport naar hoe het kan dat Red Bull zo goed is in het doorontwikkelen van de auto, legt teambaas Christian Horner uit dat men dit jaar op achterstand begon door enkele kleine problemen: "Die problemen wisten we steeds beter te doorgronden en dat was belangrijk. En we hebben natuurlijk een goed team."

Als Horner geconfronteerd wordt met een feit dat Red Bull eigenlijk jaarlijks met een achterstand begint, ontwijkt Horner de gesuggereerde vraag waar dat mee te maken heeft, en lacht hij de vraag eigenlijk weg.

"Het goede nieuws in dit geval dat we dat probleem volgend jaar niet hebben, haha. Dat kan dan niet opnieuw gebeuren. De auto waarmee we dit jaar in Abu Dhabi rijden zal immers in grote lijnen gelijk zijn aan de auto waarmee we volgend jaar tijdens de eerste Grand Prix in Melbourne aantreden. Het ontwerp van het chassis, de wielophanging en enkele andere onderdelen zijn immers bevroren."

Horner doelt daarmee op het feit dat de teams om kosten te besparen na de moeilijke coronatijden volgend jaar rijden met de auto's van dit jaar. Hier en daar mag wel wát gewijzigd worden, maar daar zullen de teams slechts een x-aantal ontwerptokens aan mogen besteden.

Welke gevolgen heeft het drama van Albon voor zijn Red Bull-toekomst? Dit en meer bespreken F1-journalist Ruud Dimmers, autocoureur Tom Coronel en host Thomas van Groningen in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen