Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Horner geeft helder signaal af aan Perez over Red Bull-zitje na 2024

Sergio Perez rijdt ondanks een wisselvallig seizoen ook in 2024 bij Red Bull. Teambaas Christian Horner legt de druk om te presteren bij de Mexicaan.

Perez Abu Dhabi 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het seizoen van Sergio Perez was er een van pieken en dalen. De start was goed met twee zeges en een aantal podiumplaatsen, maar daarna zakte de Mexicaan ver weg. Perez had soms zelfs moeite om punten te scoren in de sterke Red Bull en zou uiteindelijk bijna driehonderd punten toegeven op de dominante Max Verstappen in het wereldkampioenschap.

Desondanks behoudt Perez zijn zitje voor 2024. Red Bull verdedigde de coureur met regelmaat en geeft hem een nieuwe kans in het nieuwe jaar. Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit dat Perez een moeilijke taak heeft, maar voert wel de druk een beetje op in gesprek met RACER.

"Checo heeft de meest lastige baan in de gehele paddock", stelt Horner. "Het is ongelofelijk moeilijk om het op te nemen tegen een talent als Max. Eigenlijk is het gewoon gekkenwerk en je moet van staal zijn om daar mee om te kunnen gaan."

"Beste jaar van Checo ooit'

De 50-jarige Brit stelt dat de prestaties van Perez niet tegenvielen, integendeel. "Checo heeft wat moeilijke momenten gekend, maar hij stond altijd weer op. Dat bewonder ik ook aan hem. Het feit dat hij als tweede is geëindigd in het wereldkampioenschap, zijn beste jaar ooit, is een fenomenaal resultaat."

Wel geeft Horner een opdracht mee aan de zesvoudig Grand Prix-winnaar. Het signaal is duidelijk: het zitje is de zijne om te verliezen. "Het is meer aan Checo om zijn stoeltje te behouden, dan dat we kijken naar andere opties. Er is een goede dynamiek tussen onze coureurs en die is er altijd geweest. Kijk maar naar de Grand Prix van Abu Dhabi van twee jaar geleden (waar Perez Verstappen hielp in zijn jacht naar zijn eerste wereldtitel red.). We moeten zien hoe 2024 uitpakt."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training