Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner geeft Perez simpel advies in strijd met Verstappen: "Dat zal hij moeten doen"

Met een tweede plek in de GP van Bahrein startte het seizoen voor Red Bull-coureur Sergio Pérez voortreffelijk. Teambaas Christian Horner verwacht veel van de Mexicaan dit jaar. Een strijd met Max Verstappen lijkt te ver weg, maar mooie duels met Ferrari, Mercedes en Aston Martin liggen in het verschiet.

Een historische 1-2 bij de start van het seizoen zorgde voor meer dan tevreden gezichten in het Red Bull-kamp. Maar verwacht niet direct dat Perez het zijn teamgenoot, de Nederlandse wereldkampioen, lastig kan maken. In Bahrein gaf hij bijna 12 seconden toe op Verstappen. "Sergio Perez zal zijn rondetijden moeten verbeteren om bij elke GP in staat te zijn Max Verstappen uit te dagen. Max is een geweldige strijder en de hoogste maatstaf in de Formule 1", vertelde teambaas Christian Horner tegen onder meer RacingNews365. "Checo is nu in zijn derde jaar bij het team. Hij heeft vertrouwen en zal zijn beste niveau moeten halen. Niet alleen in de strijd met Max, maar ook tegen de Ferrari-coureurs die elkaar omhoog stuwen en de Mercedes-jongens. En we zien dat we nu ook een geweldig gemotiveerde veteraan hebben in een groene wagen", doelde Horner op de verrassend sterk gestarte Fernando Alonso. "Het wordt een geweldig spannend jaar, met veel mooie races."

Ervaring van Pérez belangrijk

Voor de komst van Perez naar Red Bull koos het team er meestal voor om jonge jongens als Pierre Gasly en Alexander Albon naast Max Verstappen te zetten. De keuze voor de geroutineerde Perez was een bewuste, legde Horner uit. "Het belangrijkste bij de aanstelling van Perez was zijn ervaring. De twee andere jongens werden misschien te vroeg gebracht, dat was tegenover hen niet eerlijk. Checo is een geweldige teamspeler die al veel heeft meegemaakt in de Formule 1. Hij heeft een goede kijk op de ontwikkeling van de wagen en is prettig om mee samen te werken. Daarom hebben we voor hem gekozen en hij betaalt dat uit." Horner doelt daarmee onder meer op de drie overwinningen die hij de afgelopen jaren behaalde voor Red Bull. "Hij was ook een belangrijk onderdeel in het winnen van de constructeurstitel. Het is voor hem lastig om Max Verstappen als teamgenoot te hebben, die zet de standaard nu in de Formule 1. Checo is echter volwassen genoeg om mee door te gaan. Hij kijkt continu naar mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen en zijn prestaties te verbeteren. Het gaat namelijk niet om 1 race maar om 23. En het gaat voor Checo ook niet alleen om Max, maar ook om de coureurs van Ferrari en Mercedes en dit seizoen mogelijk ook die van Aston Martin."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'