Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner geeft uitleg aan gepikeerde Perez: "Het was geen eerlijke strijd met Verstappen"

Sergio Perez leek even een gooi te kunnen doen naar de overwinning in Spanje, maar Red Bull gaf hem teamorders. Max Verstappen mocht voorbij aan de Mexicaan en won uiteindelijk de race. Christian Horner legt uit waarom.

Max Verstappen en Sergio Perez maakten er een sensationele 1-2 van in Barcelona. Laatstgenoemde coureur reed enige tijd aan de leiding, maar moest van Red Bull zijn teamgenoot voorbij laten gaan. Christian Horner wil nog niet spreken over een 'nummer één-coureur' binnen het team, maar legt wel uit dat de teamorders noodzakelijk waren. Het is volgens de Red Bull-teambaas namelijk volkomen normaal, gezien de strategie. "Perez lag aan de leiding van de race, maar hij stond op dat moment op een tweestopper en Max op een driestopper", beargumenteert hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Max had een bandenvoordeel, hij was twee seconden per ronde sneller. Het was dus geen eerlijk gevecht." Ook de mogelijke problemen tijdens de race waren een factor om op 'safe' te spelen. "Vanuit het team gezien, met de hoge temperaturen van het water, de olie, de remmen, de DRS-systemen die niet werkten... het is dan niet logisch om risico's te nemen en hen te laten vechten. Het was toch een oneerlijk gevecht. Checo heeft het geweldig gedaan vandaag en echt het teamspel gespeeld."

Horner sprak met Perez na Spaanse GP

Na afloop van de race heeft de teambaas met zijn gepikeerde coureur gesproken, waarna volgens hem de lucht was geklaard. "Zodra Perez uit de auto kwam heb ik met hem gesproken. Het probleem voor een coureur is dat hij niet het hele plaatje ziet van de race en de strategie." "Het zal altijd emoties oproepen als je de leiding op moet geven, maar hij heeft heel goed het teamspel gespeeld. Hij begreep heel goed dat het geen eerlijk gevecht was, want de delta tussen Max en Checo en hun strategieën was simpelweg te groot", aldus Horner. "Uiteindelijk moest Checo bovendien ook nog een derde pitstop maken om de race uit te kunnen rijden."

Horner blij met maximale punten in Barcelona

Dankzij de 1-2 van Verstappen en Perez staat Red Bull weer bovenaan in het constructeurskampioenschap. Ook is Verstappen nu de WK-leider van het seizoen, terwijl Charles Leclerc op de tweede plaats staat. De Ferrari-coureur leidde de GP van Spanje onbedreigd, maar viel uit met vermoedelijk een motorprobleem. Horner is blij met de punten. "We hebben maximaal gescoord in Barcelona. Het was goed om ook de snelste ronde (voor Perez, red.) te veroveren, maar het laat zien hoe snel iets kan omslaan. We zijn dus niet zelfvoldaan. Ferrari had een erg snelle auto dit weekend. Ze slaagden er niet in om de punten binnen te halen, maar ik weet zeker dat ze er in Monaco weer bij staan."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024