Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner geeft update over mogelijke Red Bull Porsche-deal

Een deal tussen Porsche en Red Bull is volgens Christian Horner een 'logische zet'. De teambaas van de Oostenrijkse renstal legt uit waarom de twee partijen vanaf 2026 met elkaar in zee zouden kunnen gaan.

Volgens Christian Horner is een samenwerking tussen Porsche en Red Bull een logische keuze. Het lijkt er steeds meer op dat Volkswagen Group vanaf 2026 de Formule 1 betreedt met Audi en Porsche. Laatstgenoemd automerk zal naar verluidt een partnerschap aangaan met Red Bull, waarbij ze de motorleverancier worden. Horner denkt dat het de juiste beslissing is voor het team. Sinds het vertrek van Honda uit de Formule 1 zorgt Red Bull op papier voor haar eigen motor, al wordt het onderhoud in werkelijkheid nog uitgevoerd door de Japanners. Een nieuwe motordeal is volgens de Red Bull-teambaas zeker niet ondenkbaar. "Het is natuurlijk geweldig om deze toewijding van Volkswagen te zien met de intenties om met zowel Porsche als Audi toe te treden in de F1", zo trapt Horner af in gesprek met onder meer RacingNews365. "We zijn net een nieuw avontuur begonnen als motorleverancier voor 2026 dus is het, natuurlijk, een logische zet voor ons om te kijken naar alle discussies over een mogelijke samenwerking."

Nog geen concrete deal tussen Red Bull en Porsche

De interesse is er dus zeker, maar er is volgens Horner nog niets afgesproken tussen de twee partijen. "Het is nog heel vroeg", antwoordt hij wanneer er gevraagd wordt over een samenwerking. "Er is nog niets te melden en als dat er is, dan zijn jullie (de media, red.) natuurlijk de eersten die het weten." Niet alleen Porsche en Audi willen toetreden tot de Formule 1. Ook Andretti wil graag uitkomen in de koningsklasse van de autosport. Horner voorspelt dat het wel eens tot een conflict kan komen. In het huidige Concorde Agreement staat dat een nieuw Formule 1-team maar liefst 200 miljoen dollar aan entreegeld moet betalen. Dit omdat het prijzengeld dan door elf teams moet worden verdeeld in plaats van tien. "Geld zal een belangrijke factor worden", weet ook Horner. "Ik zie een vraagstuk, vooral voor de organisatie (van de F1, red.). Als ze meer teams willen, dan zullen ze een deel van hun potje moeten verdelen, want het is oneerlijk om te verwachten dat de andere teams moeten betalen voor nieuwkomers." "Het is heel goed dat er interesse is van nieuwe partijen en een team zoals Andretti, een geweldige naam, maar het is belangrijk dat Liberty (Media, eigenaar van de F1, red.) haar businessmodel uitwerkt voor de toekomst."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten