Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner geniet van mentaal spel tegen Wolff: "Makkelijk om hem op de kast te jagen"

De relatie tussen Formule 1-teams Red Bull en Mercedes is niet de allerbeste van de koningsklasse, al is er volgens Christian Horner veel wederzijds respect. Wel moet hij toegeven dat hij er van geniet om de draak te steken met Toto Wolff.

Tijdens het Formule 1-seizoen van 2021 verplaatste het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton zich meermaals naar buiten het circuit. Teambazen Christian Horner en Toto Wolff voerden een soort politieke oorlog, waarbij een paar heftige momenten naar voren kwamen. Dit is volgens de teambaas van de Oostenrijkse renstal echter niet zo erg. De twee verschillen ook erg. "Het is niet persoonlijk, op wat voor een manier dan ook. Toto is Toto. Hij heeft het fenomenaal gedaan bij Mercedes", zo trapt hij af bij Sky Sports . "Hij is duidelijk in de sport gekomen met een compleet andere achtergrond dan ik heb."

Horner: "Dan zie je dat je hem raakt"

"Het is zeer makkelijk om hem op de kast te jagen, dat kan je zien", aldus de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez. Als voorbeeld noemt hij de verhitte momenten in de pitbox tijdens de races. "Soms heeft hij er last van wanneer je tegen elkaar strijdt. Vorig jaar was het zo intens en het was natuurlijk de eerste keer dat hij in zo'n situatie zat." "Het is altijd interessant om te zien hoe mensen op dat soort momenten reageren. Als ze koptelefoons kapot slaan, dan kan je zien dat je hem raakt."

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap