Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner geniet van rustige Verstappen ondanks Red Bull-drama: "Genoeg redenen voor"

Ondanks een dramatisch weekend voor Red Bull liep Max Verstappen nog net niet fluitend door de Formule 1-paddock. Meer dan logisch, aldus teambaas Christian Horner.

Verstappen Marko Horner Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Onacceptabel", noemde Max Verstappen de prestaties van Red Bull eerder in het Formule 1-weekend van Singapore nog. Drie slechte trainingen en een kwalificatie waarin beide coureurs van het Oostenrijkse topteam niet verder kwamen dan Q2 - en de race moest nog verreden worden.

Dat gebeurde natuurlijk op de zondag, de dag waarop Red Bull nog veel meer pech en drama kende. Toch werd Verstappen vijfde en teamgenoot Sergio Perez scoorde de achtste plaats. Punten zijn fijn in zo'n drama-weekend, maar de overwinningsreeks van de Nederlander is tot een halt gebracht. Zit hij daar mee?

Absoluut niet. In de interviews na afloop van de race en in de F1-paddock was Verstappen zeer rustig en kalm, heel anders dan eerder in het weekend: vloekend over de boordradio. Christian Horner begrijpt zijn coureur wel. "Hij heeft tien races op rij gewonnen en leidt het wereldkampioenschap met bijna twee keer zoveel punten als de nummer twee. Hij heeft genoeg redenen om blij te zijn in het leven!", zegt de Brit tegen onder andere RacingNews365.

"Hij is slim genoeg om het grotere plaatje te zien. Max weet ook dat dit een abnormaal weekend was en hopelijk staan we er in het volgende weekend gewoon weer bij", aldus Horner, vooruitblikkend op de GP van Japan.

'Drukke' race voor Perez

Als er aan Horner wordt gevraagd hoe de race van Perez (P8 en een straf) ging, antwoordt de Red Bull-teambaas: "De 250ste race voor Checo was een hele drukke. Hij volgde dezelfde strategie als bij Max het geval was en alles werd vergooid door de timing van de safety car. Daarna kende hij een ongelukje met Alex Albon."

"Maar toch, om zo ver naar voren te vechten en om op de achtste plaats te finishen ten opzichte van waar hij startte (P13, red.) is na een zwaar weekend toch een sterk gevecht", zo looft Horner.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Singapore 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'