Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Gevaarlijk als er een onderzoek naar Verstappen was gekomen"

Christian Horner begrijpt dat Mercedes een zaak probeert te maken van het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, al betreurt hij dit wel. De Red Bull-teambaas noemt de uitslag van de FIA om geen straf uit te delen dan ook duidelijk de juiste keuze.

Terwijl er nog gewacht werd op de uitslag van de FIA zaten Toto Wolff en Christian Horner naast elkaar in een persconferentie. Al voordat het oordeel naar buiten kwam, liet Horner aan onder meer RacingNews365 weten niet verrast te zijn door het aanvragen van een 'right to review' door Mercedes. "Met een right to appeal, zoals wij dat in Silverstone hebben meegemaakt, voelden wij dat er sterke omstandigheden waren om naar te kijken", vergelijkt de Red Bull-teambas. "Als je bijvoorbeeld naar die consequenties kijkt. Een uitvalbeurt, een gesloopte auto en een gesneuvelde krachtbron. Dan zijn de grootste vragen wel: is het nieuw bewijs en zijn de omstandigheden relevant of significant?" In het geval van het incident tussen Verstappen en Hamilton in Brazilië vindt Horner in ieder geval van niet. "Dit was hier absoluut niet zo. Er waren meer dan genoeg camerabeelden aanwezig voor de stewards om een besluit te nemen. Ik zou teleurgesteld zijn geweest als het uitmondde in nog een zaak, maar het is vooral frustrerend dat het zo lang duurt. De discussie begon gisteren, waarom duurt het zo lang?"

Uitslag FIA kwam tijdens persconferentie

Veel langer wachtte de FIA echter niet met het uiteindelijke oordeel. Er was geen review van de situatie nodig, zo oordeelde het veiligheidsorgaan van de autosport. Verstappen krijgt hierdoor geen tijd- of gridstraf opgelegd en de zaak is hiermee gesloten. Wolff en Horner werden tijdens de persconferentie geconfronteerd met de uitslag van de zaak. "Ik denk dat dit overduidelijk de juiste keuze is", reageert Horner op de uitslag. Volgens de teambaas van Verstappen zou een andere uitkomst veel vraagtekens zetten bij talloze andere incidenten tijdens de GP van Brazilië. "Als je dat verzoek inwilligt, dan schep je een heel gevaarlijk precedent als sport." "Het belangrijkste voor nu is om de focus weer te leggen op de Grand Prix, want het is geweldig om hier in Qatar te zijn. Het wordt een goed circuit en we willen dit clean gaan doen. We vechten niet alleen nog hier, maar ook nog in Jeddah en Abu Dhabi", sluit de teambaas mee af.

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024