Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner 'gevleid' door Mercedes: "Vooral als Hamilton dat zegt"

De komende races moet volgens Christian Horner nog blijken of Red Bull écht zo dominant is, maar de complimenten vanuit het Mercedes-kamp zijn volgens de Red Bull-teambaas welkom.

Red Bull domineerde in de eerste drie races van het Formule 1-seizoen en scoorde zo goed als maximaal. Eén puntje voor de snelste ronde in Bahrein ontbreekt en door een fout van Sergio Perez in Australië kwam hij niet verder dan P7, maar daar zal teambaas Christian Horner niet wakker van liggen. De kampioenen van 2022 zijn ook dit jaar ijzersterk en mogelijk dominanter dan ooit tevoren. Volgens Horner is het nog net wat te vroeg om conclusies te trekken, maar bij onder andere Mercedes kijken ze met open ogen toe. Lewis Hamilton riep dat hij nog nooit zo'n snelle Formule 1-bolide heeft gezien en dat hoorden ze natuurlijk ook bij Red Bull. "Ik voel me gevleid", reageerde Horner tegenover de media, waaronder RacingNews365. "En dat vooral als iemand als Lewis dat zegt, kijkend naar in welke auto's hij heeft gereden recentelijk. Maar we hebben ook een geweldige auto. Met de RB19 hebben we een fantastische start van het seizoen meegemaakt en om eerste en tweede te worden in de openingsraces is meer dan we ooit hadden verwacht." Toch rekent de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez zich nog lang niet rijk. "We blijven met beide voeten op de grond staan: het is nog een lange, lange weg met nog zoveel races op de planning."

Horner verbaasd over voorsprong

In Bahrein won Red Bull met een riante voorsprong op de rest van het veld en ook in Saoedi-Arabië werden Perez en Verstappen overtuigend eerste en tweede, dit ondanks het feit dat laatstgenoemde coureur moest starten vanaf de vijftiende plaats. Is Horner verbaasd over het gat tussen Red Bull en de rest? "In alle eerlijkheid ben ik dat wel", zo vervolgt hij. "We zien dat sommige teams nog een stap voorwaarts kunnen maken en het zal van circuit tot circuit nog wat veranderen. Verder heb ik altijd gezegd dat het nog enkele races zal gaan duren voordat we écht zien waar iedereen staat. Dan pas weten we hoe iedereen er voor staat dit seizoen", aldus Horner.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"