© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner: "Geweldig om de nieuwe Red Bull in actie te zien"

14 feb. 07:15 Ruud Dimmers 0 reacties
De nieuwe Red Bull RB15 zag woensdag voor het eerst het levenslicht en maakte zijn eerste kilometers op het circuit van Silverstone. Een jubelstemming overheerste binnen het team van Red Bull.

Teambaas Christian Horner is opgetogen over de eerste kilometers, net als Helmut Marko en Max Verstappen. De door een Honda-motor aangedreven RB15 van Red Bull Racing kende een probleemloze testdag op Silverstone.

"Het is altijd geweldig om een nieuwe auto voor het eerst in actie te zien. De RB15 is de eerste Red Bull met een Honda-motor achterin en hij ziet er prachtig uit in deze tijdelijke livery", aldus Horner.

De filmdag, die ook fungeerde als shakedown, was met name bedoeld om de RB15 voor het eerst te laten. Gedurende de dag testte het team diverse systemen en werd data verzameld met het oog op de wintertests.

"Natuurlijk was het slechts een filmdag, maar het was een waardevolle kans om alle systemen te checken en ervoor te zorgen dat onze auto in prima conditie is voor de test in Barcelona volgende week. Hopelijk is het daar wel wat warmer!", grapt de teambaas vanaf een bewolkt circuit van Silverstone.

"We hebben acht testdagen voor de boeg en het is belangrijk dat we onze tracktime maximaliseren om ons optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen