Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner: "Geweldige acties van Verstappen"

Red Bull-teambaas Christian Horner genoot weer van de vechtlust van Max Verstappen. In Abu Dhabi knokte de Nederlander met Esteban Ocon en Valtteri Bottas en schuwde daarbij contact niet.

De start van Max Verstappen mislukte compleet, wat volgens Christian Horner veroorzaakt werd door een softwareprobleem. "We hadden alle limits afgezet, maar er was toch nog ergens iets blijven staan wat het probleem veroorzaakte. Max moest door het veld naar voren en had enkele mooie gevechten."

"Het gevecht met Ocon was leuk en die had geen kans. Max haalde hem in, maar zijn motor schoot weer in anti-stall waardoor hij het nog een keer moest proberen", blikt Horner terug bij Sky Sports.

De teambaas vond niet dat Verstappen teveel risico nam bij zijn actie op Ocon en Bottas, waarbij de coureurs elkaar raakten.

"Het zijn toch geweldige acties! Dit is echt racen. Max reed niet voor de titel hier, maar voor het podium. Dat vergt een andere mindset en dat is anders. Als je voor de titel rijdt dan rij je iedere keer een finale. Max heeft alle tools in huis om daar goed mee te dealen."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull