Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Geweldige acties van Verstappen"

Red Bull-teambaas Christian Horner genoot weer van de vechtlust van Max Verstappen. In Abu Dhabi knokte de Nederlander met Esteban Ocon en Valtteri Bottas en schuwde daarbij contact niet.

De start van Max Verstappen mislukte compleet, wat volgens Christian Horner veroorzaakt werd door een softwareprobleem. "We hadden alle limits afgezet, maar er was toch nog ergens iets blijven staan wat het probleem veroorzaakte. Max moest door het veld naar voren en had enkele mooie gevechten."

"Het gevecht met Ocon was leuk en die had geen kans. Max haalde hem in, maar zijn motor schoot weer in anti-stall waardoor hij het nog een keer moest proberen", blikt Horner terug bij Sky Sports. De teambaas vond niet dat Verstappen teveel risico nam bij zijn actie op Ocon en Bottas, waarbij de coureurs elkaar raakten. "Het zijn toch geweldige acties! Dit is echt racen. Max reed niet voor de titel hier, maar voor het podium. Dat vergt een andere mindset en dat is anders. Als je voor de titel rijdt dan rij je iedere keer een finale. Max heeft alle tools in huis om daar goed mee te dealen."

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"