Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner gist naar reden van agressieve Norris: "Misschien een kater?"

De kater was groot bij Red Bull na de GP van Oostenrijk. De clash tussen Max Verstappen en Lando Norris zorgde voor bedrukte gezichten. Teambaas Christian Horner zoekt naar een verklaring waarom de McLaren-rijder zo agressief in de aanval ging.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en Lando Norris die elkaar raken in de slotfase van de GP van Oostenrijk. Beide zien ze hierdoor de zege uit hun handen glippen. Heel de Formule 1-wereld heeft er een mening over. Red Bull-teambaas Christian Horner wordt gevraagd naar de agressieve manier van rijden van Norris in zijn pogingen om Verstappen in te halen, wat dan uiteindelijk resulteerde in de botsing tussen de twee. 

"Hij gebruikte zijn ellebogen. Je weet dat het twee harde racers. zijn. Lando had waarschijnlijk nog een kater van de sprintrace. Max haalde hem toen zonder DRS in bij bocht 4 en toen werd hij ook nog gepasseerd door zijn teamgenoot. Waarschijnlijk had hij nog een kater daarvan", reageert Horner tegen onder meer RacingNews365. "Het was zonde, want we hadden alles onder controle. Onze laatste pitstop zorgde ervoor dat Lando terug kon keren in de strijd. Met het voordeel dat hij had van zijn banden, kon hij terugkeren in de DRS."

Geen padel spelen

Horner ziet ook dat de clash tussen de twee vrienden er een keer van moest komen. "Max is een harde racer en dat weten ze. Lando probeerde probeerde het goed te maken van de sprintrace en dit was onvermijdelijk. Je zag dit al een aantal races opbouwen en op een bepaald moment weet je dat ze dan dicht bij elkaar komen."

Horner verwacht wel dat het voorval uitgepraat zal worden tussen Verstappen en Norris. "Misschien spelen ze morgen geen padel, maar ik weet zeker dat ze erover zullen praten. Het zijn twee harde racers en uiteindelijk zullen ze het openlijk bespreken, daar twijfel ik niet aan. Ik denk dat uiteindelijk respect het belangrijkste is, het is onvermijdelijk dat vriendschappen onder druk komen te staan als je samen hard aan het strijden bent."

Bekijk hieronder het prachtige gevecht tijdens de sprintrace in Oostenrijk.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership