Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: "Grote Red Bull-baas maalde niet om controverse, was trots op Verstappen"

De eerste wereldtitel van Max Verstappen werd omgeven door de nodige controverse, maar de grote Red Bull-baas Dieter Mateschitz zou daar niet om hebben gemaald. Hij was juist trots, zowel op Max Verstappen als op Red Bull als team.

Het was al even geleden dat Red Bull een wereldtitel in de Formule 1 mocht vieren. De laatste keer was in 2013, toen de Oostenrijkse formatie zowel het coureurs- als constructeurskampioenschap won met Sebastian Vettel (rijderskampioen) en Mark Webber achter het stuur. Acht jaar later was het door Max Verstappen weer raak, bij de coureurs wel te verstaan. De titel kwam tot stand door controversiële beslissingen van de wedstrijdleiding, met veel kritiek tot gevolg, maar als RacingNews365 in een interview met Red Bull-teambaas Christian Horner vraagt of dat in de ogen van Dieter Mateschitz ook maar iets aan de titel afdeed, antwoordt de Brit ontkennend. "Nee, daar was hij niet ontstemd over. Ik denk dat er gedurende het seizoen zoveel controverse speelde, dat we zoveel pech hebben gehad, maar dat dit soort dingen elkaar aan het eind van het seizoen opheffen", vervolgt de beretrotse teambaas in gesprek met RacingNews365.

Grote Red Bull-baas trots op Verstappen

"Hij (de Red Bull-baas, red.) vond dat het winnen van de wereldtitel door Verstappen dik verdiend was. Hij was dan ook vooral heel erg trots op wat hij bereikt heeft en op wat het team klaar heeft weten te spelen." Gevraagd of Horner liever tweede wordt na een fel duel, dan zonder enige discussie na een dominant seizoen met de titel aan de haal te gaan, kan hij alleen maar aangeven dat de titel van Verstappen dik verdiend is. "Natuurlijk hadden we wat geluk met de safety car in Abu Dhabi, maar we hebben ook veel pech gehad. Max reed meer dan 50% van het totaal aantal ronden in 2021 aan de leiding, meer dan alle andere coureurs bij elkaar. Hij pakte meer polepositions en meer GP-zeges, dus hij is de terechte kampioen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi