Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner haalt fel uit naar beschuldigende teams: "Dit ongepaste gedrag móét stoppen"

Naar de persconferentie voor teambazen werd met belangstelling uitgekeken. Christian Horner zou sowieso bevraagd worden over het overschrijden van de budgetlimiet, terwijl naast hem Zak Brown zat die eerder middels een brief aan de FIA om harde straffen verzocht.

Christian Horner beet flink van zich af tijdens de teambazenpersconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij stelt zeer teleurgesteld te zijn in teams die Red Bull op basis van enkel de publieke opinie beschuldigen van vals spel. Te meer omdat hij claimt dat Red Bull niet vals heeft gespeeld: "We hebben op geen enkele manier een competitief voordeel behaald uit het overtreden van een budgetlimiet." "Het is ontzettend teleurstellend dat een team je beschuldigt van vals spel zonder harde feiten. We zijn op voorhand al veroordeeld op basis van niks meer dan de publieke opinie", zo stelt hij verder tegenover onder andere RacingNews365 . "Je kán dit soort beschuldigingen niet zomaar uitten zonder onderbouwing. We zijn diep geschokt door het gedrag van onze tegenstanders. Het is ongepast en moet stoppen." Volgens de Brit hebben de beschuldigingen verregaande gevolgen voor niet alleen het team, maar alle individuen die in het team werken. Hij geeft daarbij een schrijnend voorbeeld: "Kinderen van onze medewerkers worden hierom gepest. Dit brengt schade aan ons merk, aan onze partners en aan onze eigen mensen. En dat in een tijd waarin het mentale welzijn van eenieder zo belangrijk geacht wordt."

Horner belooft opheldering als de zaak ten einde is

Red Bull is in gesprek met de FIA, maar daarover wil Horner niet in detail treden, al doet hij wel een belofte: "Ik kan niet aangeven wat de FIA aan ons heeft voorgesteld, want dat betreft vertrouwelijke gesprekken. Maar als dit alles voorbij is zal ik in detail toelichten waarom wij denken dat wij goed zaten." Hij begrijpt echter ook wel dat verschillende teams de nieuwe regels verschillend interpreteren. In zijn ogen is dat nu eenmaal een logisch gevolg van nieuwe regels: "Het is nog maar het eerste jaar. Het is ook daarom goed dat er snel een besluit wordt genomen en dat dat transparant gebeurt.' Horner hoopt dat de zaak snel kan worden afgehandeld, maar hij houdt ook rekening met een ander scenario: "Als een panel zich over de kwestie moet buigen en de zaak uitloopt op bijvoorbeeld een hoger beroep, kan het ook zomaar nog zes tot negen maanden duren", aldus Horner, die genoemde bedragen waarom het zou gaan afdoet als onzin: "Die kunnen niet verder van de waarheid af zitten."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
RN365-podcast Twinkeling in ogen Verstappen onheilspellend nieuws voor F1-concurrenten