Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner haalt fel uit naar beschuldigende teams: "Dit ongepaste gedrag móét stoppen"

Naar de persconferentie voor teambazen werd met belangstelling uitgekeken. Christian Horner zou sowieso bevraagd worden over het overschrijden van de budgetlimiet, terwijl naast hem Zak Brown zat die eerder middels een brief aan de FIA om harde straffen verzocht.

Horner USA
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Christian Horner beet flink van zich af tijdens de teambazenpersconferentie voor de Formule 1 Grand Prix van de Verenigde Staten. Hij stelt zeer teleurgesteld te zijn in teams die Red Bull op basis van enkel de publieke opinie beschuldigen van vals spel. Te meer omdat hij claimt dat Red Bull niet vals heeft gespeeld: "We hebben op geen enkele manier een competitief voordeel behaald uit het overtreden van een budgetlimiet."

"Het is ontzettend teleurstellend dat een team je beschuldigt van vals spel zonder harde feiten. We zijn op voorhand al veroordeeld op basis van niks meer dan de publieke opinie", zo stelt hij verder tegenover onder andere RacingNews365. "Je kán dit soort beschuldigingen niet zomaar uitten zonder onderbouwing. We zijn diep geschokt door het gedrag van onze tegenstanders. Het is ongepast en moet stoppen."

Volgens de Brit hebben de beschuldigingen verregaande gevolgen voor niet alleen het team, maar alle individuen die in het team werken. Hij geeft daarbij een schrijnend voorbeeld: "Kinderen van onze medewerkers worden hierom gepest. Dit brengt schade aan ons merk, aan onze partners en aan onze eigen mensen. En dat in een tijd waarin het mentale welzijn van eenieder zo belangrijk geacht wordt."

Horner belooft opheldering als de zaak ten einde is

Red Bull is in gesprek met de FIA, maar daarover wil Horner niet in detail treden, al doet hij wel een belofte: "Ik kan niet aangeven wat de FIA aan ons heeft voorgesteld, want dat betreft vertrouwelijke gesprekken. Maar als dit alles voorbij is zal ik in detail toelichten waarom wij denken dat wij goed zaten."

Hij begrijpt echter ook wel dat verschillende teams de nieuwe regels verschillend interpreteren. In zijn ogen is dat nu eenmaal een logisch gevolg van nieuwe regels: "Het is nog maar het eerste jaar. Het is ook daarom goed dat er snel een besluit wordt genomen en dat dat transparant gebeurt.'

Horner hoopt dat de zaak snel kan worden afgehandeld, maar hij houdt ook rekening met een ander scenario: "Als een panel zich over de kwestie moet buigen en de zaak uitloopt op bijvoorbeeld een hoger beroep, kan het ook zomaar nog zes tot negen maanden duren", aldus Horner, die genoemde bedragen waarom het zou gaan afdoet als onzin: "Die kunnen niet verder van de waarheid af zitten."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan Mercedes de genadeklap uitdelen

In de nieuwste RacingNews365 F1-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de GP van de Verenigde Staten, waar Max Verstappen en Red Bull de genadeklap uit kunnen delen aan Mercedes (en Ferrari). Beluister 'm hieronder.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

49 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"