© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner haalt uit naar McLaren

25 nov. 2017 07:00 Ruud Dimmers 0 reacties
Het Formule 1 team van McLaren heeft haar veto uitgesproken tegen de haaienvin. Tot groot ongenoegen van de andere negen teams verdwijnt de haaienvin hierdoor uit de F1.

Red Bull niet blij met verbod op haaienvin

McLaren heeft als enige van de tien teams tegen de haaienvin gestemd. Bij het team van Red Bull kan de actie op weinig sympathie rekenen. Geruchten gaan zelfs dat McLaren al maanden geleden een plan had bedacht om tegen te stemmen om in de tussentijd haar auto te ontwerpen op basis van een ontwerp zonder haaienvin.

Op deze manier hoopt het Britse team een voorsprong te behalen op de concurrentie. De andere teams gingen er allemaal vanuit dat de haaienvin op de auto zou blijven. Force India liet eerder vandaag weten dat het niet blij was met de McLaren. Red Bull-teambaas Christian Horner deelt die mening.

"Een team is op het laatste moment van mening veranderd en kiest voor een afwijkende engine cover. Dit is typisch de Formule 1. De andere teams begrijpen er niets van", laat Horner aan Sky Sports weten.

"Wederom kunnen we het niet eens worden. Ik weet niet of we nu volgend jaar wel of geen haaienvin hebben."

Het zoveelste bewijs dat de regelgeving in de Formule 1 niet klopt. Een aantal topteams heeft een veto waarmee het reglementswijzigingen lam kan liggen. Dit terwijl de FIA als besturend orgaan verantwoordelijk is voor de regels. De macht van een aantal teams is te groot, waardoor dit soort bijzondere problemen ontstaan.

Horner is ook niet blij met de komst van de Halo in 2018. "De Halo zal de auto's een ander gezicht geven. Helaas kunnen we hem niet verstoppen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen