Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner haalt uit: 'Masi weggepest door druk van Mercedes'

Christian Horner vindt dat de druk van Mercedes richting de FIA precies hetzelfde is als pesten. Het 'passief agressieve gedrag' van de Duitse renstal heeft er volgens hem voor gezorgd dat wedstrijdleider Michael Masi is ontslagen.

Horner Wolff Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het nieuwe Formule 1-seizoen komt steeds dichter bij, maar binnen de koningsklasse zijn de gevolgen van de GP van Abu Dhabi nog altijd te merken. FIA-wedstrijdleider Michael Masi werd onlangs nog ontslagen, mede door kritiek vanuit het Mercedes-kamp. Christian Horner bestempelt het als pestgedrag vanuit de Duitse renstal.

Volgens de Red Bull-teambaas moest Masi vertrekken door het 'pestgedrag', zo legt hij uit in gesprek met de BBC. "Was het de juiste beslissing om hem te ontslaan, puur gebaseerd op de druk vanuit een rivaliserend team? Voor mijn gevoel is dat fout."

"Dat staat gelijk aan pesten", vindt de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez. "Het is passief agressief."

Horner erkent dat Masi fouten heeft gemaakt

Horner wil niet zeggen dat de voormalig wedstrijdleider niets fout heeft gedaan, maar vindt het ontslag een overdreven maatregel. "Ja, Michael heeft wat fouten gemaakt en dat was frustrerend, maar je moet naar zijn rol kijken en naar de middelen die hij tot zijn beschikking had. Je kan hem niet zomaar de schuld geven van alles, dat is oneerlijk."

Na afloop van vorig F1-seizoen liet Mohammed Ben Sulayem, de nieuwe president van de FIA, weten een aantal hervormingen door te voeren. Masi werd vervangen door twee nieuwe wedstrijdleiders, die elkaar zullen afwisselen gedurende het seizoen. Ook komt er een 'Virtual Race Control Room', wat te vergelijken valt met de VAR in de voetbalwereld. Hiermee moet er onder andere minder druk staan op de wedstrijdleiding.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022