Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner haalt uit: 'Masi weggepest door druk van Mercedes'

Christian Horner vindt dat de druk van Mercedes richting de FIA precies hetzelfde is als pesten. Het 'passief agressieve gedrag' van de Duitse renstal heeft er volgens hem voor gezorgd dat wedstrijdleider Michael Masi is ontslagen.

Horner Wolff Russia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het nieuwe Formule 1-seizoen komt steeds dichter bij, maar binnen de koningsklasse zijn de gevolgen van de GP van Abu Dhabi nog altijd te merken. FIA-wedstrijdleider Michael Masi werd onlangs nog ontslagen, mede door kritiek vanuit het Mercedes-kamp. Christian Horner bestempelt het als pestgedrag vanuit de Duitse renstal.

Volgens de Red Bull-teambaas moest Masi vertrekken door het 'pestgedrag', zo legt hij uit in gesprek met de BBC. "Was het de juiste beslissing om hem te ontslaan, puur gebaseerd op de druk vanuit een rivaliserend team? Voor mijn gevoel is dat fout."

"Dat staat gelijk aan pesten", vindt de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez. "Het is passief agressief."

Horner erkent dat Masi fouten heeft gemaakt

Horner wil niet zeggen dat de voormalig wedstrijdleider niets fout heeft gedaan, maar vindt het ontslag een overdreven maatregel. "Ja, Michael heeft wat fouten gemaakt en dat was frustrerend, maar je moet naar zijn rol kijken en naar de middelen die hij tot zijn beschikking had. Je kan hem niet zomaar de schuld geven van alles, dat is oneerlijk."

Na afloop van vorig F1-seizoen liet Mohammed Ben Sulayem, de nieuwe president van de FIA, weten een aantal hervormingen door te voeren. Masi werd vervangen door twee nieuwe wedstrijdleiders, die elkaar zullen afwisselen gedurende het seizoen. Ook komt er een 'Virtual Race Control Room', wat te vergelijken valt met de VAR in de voetbalwereld. Hiermee moet er onder andere minder druk staan op de wedstrijdleiding.

Ook interessant:

'Max Verstappen blijft racen zolang er autosport is'

Wanneer stopt Max Verstappen met racen? Is de Nederlander een pestkop op het asfalt? Is het terecht dat Nikita Mazepin de F1 moest verlaten? Tom Coronel neemt je mee langs een aantal hot topics in de F1!

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen