Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner haalt uit naar reglementswijzigingen voor 2019

​Red Bull-teambaas Christian Horner is geen voorstander van de reglementswijzigingen voor 2019. Hij noemt het besluit tot het wijzigen van voor- en achtervleugels 'slecht doordacht' en 'onvolwassen'.

In gesprek met Motorsport.com geeft Horner te kennen dat het besluit voor hem enigszins als een verrassing kwam. "Van het ene op het andere moment was een aantal grote teams opeens helemaal voorstander van het idee, héél bijzonder." "In mijn ogen zijn deze wijzigingen er echter veel te snel doorheen gedrukt. Veel beslissingen zijn in strijd met de reglementen van nu, dus zondag gaan we nogmaals om de tafel om te bespreken of het überhaupt haalbaar is."

"De impact van de voorvleugel is zo groot dat het hele ontwerp van de auto daaronder te lijden heeft. Het kost ontzettend veel geld om de auto daarop aan te passen, dus voor kleine teams is dit een absurde maatregel." Horner plaatst niet alleen vraagtekens bij de haalbaarheid van de plannen, maar ook bij de effectiviteit ervan: "We hebben geen garanties dat het werkt. Het besluit is gebaseerd op onvolwassen en ongedegen onderzoek, dat zich bovendien richtte op 2021."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi