© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner haalt uit naar Renault: 'Prestaties zijn ver onder de maat'

29 aug. 2017 09:00 Rik Alkema 0 reacties
Nadat Max Verstappen alwéér zijn auto aan de kant moest zetten met motorproblemen, moest Christian Horner naarstig zoeken naar de juiste woorden. De Red Bull-teambaas kon nauwelijks onder woorden brengen hoe erg hij baalde dat Max Verstappen wéér uitviel met motorproblemen. Maar nadat de adrenaline wat gezakt was, kon Horner weer de juiste woorden vinden.

Horner wil dat Renault snel zaken op orde stelt

Die woorden zijn dan voornamelijk aan motorleverancier Renault gericht. Horner is allerminst te spreken over de Franse motorfabrikant en eist dat Renault haar zaakjes snel op orde heeft.

"Wij verwachten een bepaalde service van Renault en die leveren ze op dit moment gewoon niet", begint Horner. 

"Renault weet dat hun service ver onder de maat is op dit moment. Ze moeten hun zaakjes snel op orde hebben. We betalen een godsvermogen voor die motoren, daar mag best wat service tegenover staan", spreekt Horner duidelijke taal.

De problemen met de Renault-motor hebben volgens Horner daarnaast niet alleen effect op Red Bull, maar ook op Renault zelf en Toro Rosso.

"Op dit niveau kan dit gewoon niet. Het doet niet alleen ons pijn, maar ook Toro Rosso en Renault zelf. De betrouwbaarheid is zeer matig bij alle drie de teams. Kapotte turbo's, kapotte motoren, alles komt voorbij."

"Het is niet goed, zeg maar gerust slecht. Dit is niet het niveau dat je verwacht van een motorfabrikant in de Formule 1. Ze werken hard, dus hopelijk komt er op korte termijn verbetering", besluit Horner toch nog enigszins positief.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen