Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner haalt uit naar Renault: 'Prestaties zijn ver onder de maat'

Nadat Max Verstappen alwéér zijn auto aan de kant moest zetten met motorproblemen, moest Christian Horner naarstig zoeken naar de juiste woorden. De Red Bull-teambaas kon nauwelijks onder woorden brengen hoe erg hij baalde dat Max Verstappen wéér uitviel met motorproblemen. Maar nadat de adrenaline wat gezakt was, kon Horner weer de juiste woorden vinden.

Die woorden zijn dan voornamelijk aan motorleverancier Renault gericht. Horner is allerminst te spreken over de Franse motorfabrikant en eist dat Renault haar zaakjes snel op orde heeft. "Wij verwachten een bepaalde service van Renault en die leveren ze op dit moment gewoon niet" , begint Horner. "Renault weet dat hun service ver onder de maat is op dit moment. Ze moeten hun zaakjes snel op orde hebben. We betalen een godsvermogen voor die motoren, daar mag best wat service tegenover staan" , spreekt Horner duidelijke taal.

De problemen met de Renault-motor hebben volgens Horner daarnaast niet alleen effect op Red Bull, maar ook op Renault zelf en Toro Rosso. "Op dit niveau kan dit gewoon niet. Het doet niet alleen ons pijn, maar ook Toro Rosso en Renault zelf. De betrouwbaarheid is zeer matig bij alle drie de teams. Kapotte turbo's, kapotte motoren, alles komt voorbij." "Het is niet goed, zeg maar gerust slecht. Dit is niet het niveau dat je verwacht van een motorfabrikant in de Formule 1. Ze werken hard, dus hopelijk komt er op korte termijn verbetering" , besluit Horner toch nog enigszins positief.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'