Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Horner had deze oud-Red Bull-coureur graag ooit in de F1-gezien

Red Bull heeft in het verleden heel wat talentvolle coureurs onder contract gehad, die het uiteindelijk niet tot het grote Red Bull Racing wisten te schoppen. Van één coureur lijkt hij dat meer te betreuren dan van anderen.

Felix da Costa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Afgelopen weekend werd in Le Mans de beroemdste 24 uursrace ter wereld verreden. Het viel op dat veel voormalig Red Bull-coureurs het daar erg goed deden. RacingNews365 stelde Christian Horner daarom de vraag of hij geen spijt heeft van het feit dat bepaalde contracten zijn ontbonden.

"Dat is een interessant vraag", oppert Horner direct. "Het mooie is dat Red Bull veel van die coureurs de kans heeft gegeven, of het nu gaat om Jean Eric Vergne, Antonio Felix da Costa of Sebastien Buemi. Het is geweldig om hem die race te zien winnen en hij wordt natuurlijk ook nog gesteund door Red Bull."

"Al die coureurs zouden niet de kans hebben gekregen op zijn hoog niveau te presteren zonder de steun van Red Bull in hun jongere jaren ", zo vervolgt de teambaas van Max Verstappen.

"Maar ik denk niet dat ik ergens echt spijt van heb", zo geeft hij een direct antwoord op de vraag. "De allerbesten komen toch altijd wel bovendrijven. Maar misschien was het interessant geweest om te zien wat Felix da Costa in een Formule 1-auto had kunnen doen, maar die kans heeft zich nooit echt voorgedaan."

Felix da Costa was jarenlang aan Red Bull verbonden als test- en reservecoureur en reed in de hoogtijdagen van het team met alle kampioenschapswinnende wagens, maar dus nooit in competitieverband. Hij is de regerend kampioen in de Formule E.

Met medewerking van Dieter Renkcen.

Verstappen, de ideale sportman, haalde in Rusland weer alles uit zijn bolide. Alles over zijn weekend, de wel-niet straf voor Lewis Hamilton en de 'winnende' Bottas bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen in de nieuwste aflevering van de RacingNews365 F1-podcast, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Rusland 2020 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022