Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Halo wordt ingevoerd om claims te voorkomen'

Red Bull Racing teambaas Christian Horner is tegen de invoering van de Halo. Volgens hem wordt de Halo alleen ingevoerd om mogelijke rechtszaken voor te zijn. Doordat Mercedes de Halo ontwierp en de FIA daarmee een extra veiligheidselement kan invoeren, heeft de autosportbond geen andere optie meer.

Volgens Horner is het aan Mercedes te danken dat we volgend jaar de Halo hebben. Het Duitse team bracht begin 2016 de Halo cockpitbescherming aan het licht. Mercedes ontwikkelde de teenslipper om zo meer veiligheid te bieden aan het hoofd van de Formule 1 coureurs. " Mercedes kwam met dat concept en bracht de FIA daarmee in een erg moeilijke positie. Als we nu een ongeval zouden hebben zonder dat de Halo op de auto zou zitten, waarbij deze mogelijk een leven had kunnen redden dan zou dat juridisch erg lastig zijn. De FIA had dan immers niet het maximale gedaan om de sport veiliger te maken."

Red Bull is altijd tegenstander geweest van de Halo en ontwikkelde het Aeroscreen. Een transparant scherm op de cockpit wat wel wat weg had van de cockpit van een straaljager. Esthetisch en veel mooiere oplossing dan de Halo. "Dat is de reden waarom Red Bull het Aerosceen ontwikkelde. We probeerden om een meer esthetische oplossing te vinden dan deze teenslipper," laat hij Auto Motor und Sport weten. Volgens Horner had de FIA geen andere optie dan de Halo in te voeren. " De Halo was het enige geschikte alternatief op dit moment. Mijn grootste zorg is dat we straks op iedere Formule auto, tot en met de karts, dit ding gemonteerd zien. Waar houdt het op? Ik denk dat je als rijder ook bepaalde risico's moet accepteren."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'