Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 nieuws

Horner: "Hamilton heeft zich nog niet bij Red Bull gemeld"

Lewis Hamilton en Max Verstappen als teamgenoten: het klinkt menig Formule 1-liefhebber ongetwijfeld als muziek in de oren. Horner weet echter vrij zeker dat Verstappen niet met Mercedes heeft gepraat, net zoals Hamilton zich nog niet bij Red Bull heeft gemeld.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het lijkt, zeker na het verstrijken van de deadline van de prestatieclausule in het contract van Max Verstappen, vrijwel zeker dat de Nederlander in 2020 bij Red Bull blijft. Een voortijdige overstap naar Mercedes is daarmee van de baan, maar aan het eind van het volgende seizoen zitten zowel Max Verstappen als Lewis Hamilton zonder contract.

Toch ziet Christian Horner het niet zomaar gebeuren dat twee coureurs die bestempeld worden als de twee beste coureurs op de Formule 1-grid elkaars teamgenoten worden.

"Toto (Wolff, teambaas van Mercedes, red.) heeft in ieder geval niet met mij gesproken over een mogelijke transfer van Verstappen. Misschien dat een dergelijk gesprek echter één op één heeft plaatsgevonden, want Toto spreekt werkelijk met iedereen op de grid", zo wordt hij geciteerd door onder andere Formula1.com.

Maar als Max Verstappen niet naar Mercedes verkast, dan zal Lewis Hamilton naar Red Bull moeten komen om de twee toprijders van dit moment in één team te hebben, een volgens Horner even onwaarschijnlijk scenario: "Net zoals ik niets heb gehoord over een verlangen van Max om naar Mercedes te gaan, heb ik ook van Lewis Hamilton niet gehoord dat hij ons team graag wil komen versterken."

Fotoalbum

Deze Formule 1-coureurs werden halverwege het seizoen uit hun team gezet

Pierre Gasly werd afgelopen maandag door Red Bull uit zijn lijdensweg verlost en teruggezet naar kleine broer Toro Rosso. De Fransman is zeker niet de eerste coureur in de Formule 1-geschiedenis die halverwege het seizoen noodgedwongen voor een ander plaats moest maken.

Bekijk het album

8 reacties